2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης -Εκδηλώσεις

Μυστηριο_24 Ανατομία Μιας Μεταμόρφωσης

Έκθεση Φωτογραφίας

Εγκαίνια 9 Νοεμβρίου

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας, διοργανώνει από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, τη δράση Μυστήριο_24 Ανατομία μιας Μεταμόρφωσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος. 23 φωτογράφοι – μέλη της λέσχης συνθέτουν την τοπιογραφία της Ελευσίνας, προβάλλοντας τις αθέατες συντεταγμένες της, τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητές της, καθώς και έργα των ανθρώπων της, σε μια σπάνια φωτογραφική έκθεση για την πόλη, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου Βασίλη Γεροντάκου. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μυστηριο_153 Τα Τετράδια

Της Ανζελ Κουρτιαν

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο_153 Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο X–Bowling Art Center. Μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), σε ερμηνεία και σκηνοθεσία Χριστίνας Αλεξανιάν, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της επιζήσασας της Γενοκτονίας των Αρμενίων και πρόσφυγα στην Ελλάδα Ανζέλ Κουρτιάν. Τα έσοδα από το συμβολικό αντίτιμο της παράστασης θα διατεθούν στον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΔΩ

Μυστηριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030

Μια διεθνής συνάντηση αφιερωμένη στους επαγγελματίες του Πολιτισμού με προσκεκλημένους από 13 χώρες, το Μυστήριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030, επιστρέφει από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα, υπό την επιμέλεια της Κέλλυς Διαπούλη, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (ΕΚΕΔΑ), το X- Bowling Art Center και σε 7 ακόμη χώρους της Ελευσίνας. Ένα σημαντικό πρόγραμμα παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μια 4ήμερη γιορτή αφιερωμένη στις Τέχνες και τον Πολιτισμό ανοιχτή σε όλους και μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με τη συμμετοχή θεωρητικών, καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου από το Λίβανο μέχρι τη Δανία, τοπικών και ευρωπαϊκών θεσμικών φορέων, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Απαραίτητη η προκράτηση εδώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων έως τις 5 Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έκθεση Ζωγραφικής του Κέντρου Διημερευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής φιλοξενεί από τις 2 έως τις 10 Νοεμβρίου η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο Παλαιό Δημαρχείο της Ελευσίνας. 26 ωφελούμενοι κάθε ηλικίας του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Όλοι Εμείς», εμπνεύστηκαν από τη Guernica του Πάμπλο Πικάσσο και δημιούργησαν μοναδικά έργα για την ειρήνη, τον πόλεμο και την αγάπη, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στο χαρτί. Είσοδος Ελεύθερη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

You may also like...