2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης -Εκδηλώσεις

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_56 3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2030

Μια διεθνής συνάντηση αφιερωμένη στους επαγγελματίες του Πολιτισμού με προσκεκλημένους από 13 χώρες, το Μυστήριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030, επιστρέφει από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα, υπό την επιμέλεια της Κέλλυς Διαπούλη, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (ΕΚΕΔΑ), το X- Bowling Art Center και σε 7 ακόμη χώρους της Ελευσίνας. Ένα σημαντικό πρόγραμμα παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μια 4ήμερη γιορτή αφιερωμένη στις Τέχνες και τον Πολιτισμό ανοιχτή σε όλους και μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με τη συμμετοχή θεωρητικών, καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου από το Λίβανο μέχρι τη Δανία, τοπικών και ευρωπαϊκών θεσμικών φορέων, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Απαραίτητη η προκράτηση εδώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων έως τις 5 Νοεμβρίου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_24 ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας, διοργανώνει από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, τη δράση Μυστήριο_24 Ανατομία μιας Μεταμόρφωσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος. 23 φωτογράφοι – μέλη της λέσχης συνθέτουν την τοπιογραφία της Ελευσίνας, προβάλλοντας τις αθέατες συντεταγμένες της, τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητές της, καθώς και έργα των ανθρώπων της, σε μια σπάνια φωτογραφική έκθεση για την πόλη, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου Βασίλη Γεροντάκου. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_153 ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΖΕΛ ΚΟΥΡΤΙΑΝ

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο_153 Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο X–Bowling Art Center. Μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), σε ερμηνεία και σκηνοθεσία Χριστίνας Αλεξανιάν, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της επιζήσασας της Γενοκτονίας των Αρμενίων και πρόσφυγα στην Ελλάδα Ανζέλ Κουρτιάν. Τα έσοδα από το συμβολικό αντίτιμο της παράστασης θα διατεθούν στον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_52 MYSTIKIT ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει σε συνεργασία με την Very Young Contemporary Art το Μυστήριο_52 ΜΥSTIKIT Ελευσίνα για μαθητές Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου των σχολείων όλης της χώρας. Η εκπαιδευτική αυτή δράση έχει ως κύριο στόχο να γνωρίσει στα παιδιά τα μυστικά της πόλης της Ελευσίνας, την πλούσια ιστορία της και την πολιτιστική της παράδοση μέσα από ένα παιχνίδι περιπλάνησης. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΡΟΖ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου διοργανώνει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 20.00 συμβολική φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου Ελευσίνας (Πεζόδρομος Νικολαΐδου), και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

You may also like...