2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης -Εκδηλώσεις

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_82 REBETIKO

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο_82 REBETIKO, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο X – Bowling Art Center, στην Ελευσίνα. Μια ατμοσφαιρική παράσταση – ωδή στην ιστορία της Μικρασίας μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρου και τη χρήση πολυμέσων, όπως μαριονετών, εικόνων και μουσικής, από τη γαλλική ομάδα Anima Theatre, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρακάντζα. Τα έσοδα του συμβολικού αντιτίμου της παράστασης θα διατεθούν στον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΔΩ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_22 ΣΤΑΧΥΑ ΠΕΦΤΟΥΝ

ΣΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΔΑΠΕΔΑ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το Μυστήριο_22 Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα του διεθνώς αναγνωρισμένου εικαστικού Κωστή Βελώνη. Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 17:30, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον χώρο Πίσω από το θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου, μια τελευταία ξενάγηση από τον καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα θα διατεθεί στους επισκέπτες της Έκθεσης ο κατάλογος του έργου. Μια συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022. Δωρεάν μετακίνηση μετ’ επιστροφής από την Αθήνα προς την Ελευσίνα. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μυστήριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030

Το Μυστήριο_56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030, ένα σημαντικό πρόγραμμα παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, επιστρέφει από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα. Μια 4ήμερη συνάντηση αφιερωμένη στις Τέχνες και τον Πολιτισμό με συζητήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις καλλιτεχνικών έργων και εκδηλώσεις δικτύωσης, με τη συμμετοχή θεωρητικών, καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μυστήριο_99 THE ARK / LANDSHIP | TimeCircus

Οι TimeCircus, η καλλιτεχνική κολεκτίβα από την Αμβέρσα (Βέλγιο), διασχίζει την Ευρώπη με ένα πλοίο ξηράς, το LANDSHIP, που κινείται μόνο με την ανθρώπινη δύναμη. Το μακρύ ταξίδι τους φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ζωντανό σχόλιο στον 21ο αιώνα της ύφεσης, της κλιματικής αλλαγής και της άμετρης κατανάλωσης φυσικών πόρων – μια δράση ενθάρρυνσης, δύναμης, ελπίδας και συμμετοχής όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η ομάδα θα συμμετάσχει στην τελετή έναρξης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, διανύοντας πεζή 3.000 χιλιόμετρα σε εννέα μήνες.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cultterra: Meet n’ Greet vol. 2

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην αυλή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Ελευσίνας η δεύτερη συνάντηση της ομάδας νέων Cultterra “Meet n’ Greet vol. 2”, με την υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μια βραδιά με ζωντανή μουσική, παράσταση αυτοσχεδιασμού, εικαστική παρέμβαση και πολλές ακόμα δράσεις από εκλεκτούς καλεσμένους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

You may also like...