2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης -Εκδηλώσεις

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 182 Η ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η 2023 Ελευσίς παρουσιάζει, την Κυριακή 28 Μαΐου, στην ΟΑΣΗ (πρώην κάμπινγκ), το Μυστήριο 182 Η ΕΛΕΥΣΙΣ της Κυριακής, μια ολοήμερη συνάντηση με πρωινό καφέ, παιδική παράσταση, παιχνίδια, συζητήσεις, εργαστήρια, συλλογική κουζίνα και συναυλίες με αφορμή τον αναστοχασμό του νοήματος της Κυριακάτικης αργίας και το πολύτιμο αλλά και συλλογικό μοίρασμα του ελεύθερου χρόνου. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 134 ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ
Στο πλαίσιο της δράσης Συνοικισμοί A Festival, ο αρχαίος μύθος της Περσεφόνης αναβιώνει επιδιώκοντας να εμπνεύσει τον σύγχρονο άνθρωπο να προσέξει την αλληλεξάρτησή του με τη φύση. Μετενσαρκωμένη σε κόκκινο χαλί, η Περσεφόνη γίνεται ο κοινός τόπος που προκαλεί την πόλη να αναστοχαστεί το παρόν της και να οραματιστεί το μέλλον της. Ένα έργο πολεοδομικής σκηνογραφίας και κοινωνικής τέχνης που φιλοδοξεί να αποκαλύψει τις δυνατότητες μετάβασης της Ελευσίνας σε μια νέα εποχή.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 37 ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Με την προβολή του φιλμ «Μια φωνή μέσα στη νύχτα» των Χρήστο Τόλη, Όλγα Λασκαράτου και Άρη Λυχναρά, το Μυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας, εγκαινιάζει τις «Ανοιχτές Πέμπτες», μια σειρά συναντήσεων με προβολές, ομιλίες, και συζητήσεις με θεματικό επίκεντρο το ραδιοφωνικό μέσο. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό παρουσία των δημιουργών του φιλμ Χρήστο Τόλη και Όλγα Λασκαράτου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 7 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ IN SITU
Μια καινοτόμο εκπαιδευτική συνάντηση διοργανώνει την Τετάρτη 31 Μαϊου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας – IN SITU. Πρόκειται για τα «Ανοικτά Εκπαιδευτικά Συμβούλια», με προσκεκλημένους/ες ειδικούς/ες ομιλητές/τριες, που θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν με το κοινό σημαντικά για την πόλη κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, θέματα πολιτισμού, υγείας και καθημερινότητας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 135 TRUST IN PLAY SCHOOL OF URBAN GAME DESIGN THE ELEFSINA CYCLES
Το Trust in Play κάνει την πρώτη του συνάντηση στην 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει τα μέλη της ομάδας και να μάθει τι θα συμβεί τον Ιούλιο στα πλαίσια του καλοκαιρινού σχολείου σχεδιασμού παιχνιδιού στην πόλη. Εκλεκτός προσκεκλημένος θα είναι ο σχεδιαστής παιχνιδιών Simon Johnson.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 43 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ
Από τις 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το ΟΧΤΩ, critical institute for arts and politics διοργανώνουν το Μυστήριο 43 Το σχολείο των κυμάτων και των ζιζανίων, δύο συμμετοχικά εργαστήρια που απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις τέχνες, το περιβάλλον και την πολιτική και θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός συλλογικού καλλιτεχνικού έργου.

You may also like...