2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Εκδηλώσεις

#DANCEWITHUS

Το Spring Forward έρχεται στην Ελευσίνα και σας καλεί να χορέψετε

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο καλλιτεχνικός οργανισμός DAN.C.CE UNITIVA και το ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves σας προσκαλούν σε ένα εργαστήριο χορού με τον σπουδαίο Ισπανό χορογράφο Jesús Rubio Gamo, στις 28 και 29 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα έχουν και τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για να βρεθούν επί σκηνής στο Gran Bolero, την παράσταση που σηματοδοτεί και την τελετή λήξης του Spring Forward, λαμβάνοντας μέρος στις πρόβες του έργου, στις 29 και 30 Απριλίου, αλλά και στην επίσημη παρουσίασή τού την 1η  Μαΐου, στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Το Spring Forward θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 Απριλίου έως την Κυριακή 1 Μαΐου στην Ελευσίνα, με ένα  πλούσιο πρόγραμμα τεσσάρων ημερών, που περιλαμβάνει 25 παραστάσεις σε μοναδικούς χώρους της πόλης και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 χορογράφων και χορευτών, από την Ευρώπη και την Ασία. H προπώληση  θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

#SEMINAR

Η Προφορική Ιστορία στα Μουσεία: Σεμινάριο στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης υποστηρίζει τη διοργάνωση του εργαστηριακού σεμιναρίου «Η προφορική ιστορία στα μουσεία» το διήμερο Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στους χώρους του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας από την Ένωση Προφορικής Ιστορίας. Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται σε 24 άτομα. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 15 Απριλίου αποστέλλοντας τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση rvboes@gmail.com.

#MYSTERY_5

Τα Λόγια των τοίχων μετέτρεψαν τους τοίχους της Ελευσίνας σε σελίδες βιβλίων

Την Τρίτη 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ελευσίνας το Μυστήριο_5 ΛΟΓΙΑ των ΤΟΙΧΩΝ ή Η πόλη ως Ανάγνωσμα, μια διοργάνωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, οι τοίχοι της πόλης, μέσα από προβολές σύντομων κειμένων, ποιημάτων και φράσεων μεσαίας και μικρής κλίμακας, μετατράπηκαν για λίγες ώρες σε πολύτιμες σελίδες.ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μαγούλας επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, και ενημέρωσαν τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για τα έργα και τις δράσεις της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έδωσαν αναμνηστικά δώρα της ΠΠΕ και του Δήμου Ελευσίνας, και τους προσκάλεσαν να επισκεφτούν την πόλη σύντομα

You may also like...