20ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

logo_13Σύρος  23 – 27 Ιουλίου 2013

To 2013 σηματοδοτεί τα 20α γενέθλια του Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης.

Το Φεστιβάλ είναι μια ανοιχτή μουσική γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό, που συνδυάζει μοναδικά την επιμόρφωση, την ψυχαγωγία και τις διακοπές.

Πέντε μέρες στην καρδιά του Αιγαίου στην Αρχόντισσα  των Κυκλάδων, την Ερμούπολη, γεμάτες ήλιο, κιθάρα και  θάλασσα.

Εξερευνώντας διαφορετικά είδη μουσικής με κεντρικό πάντα άξονα την κιθάρα, το φεστιβάλ προσφέρει στο κοινό  αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις  εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και συμπράξεις σε μουσικά σύνολα.

Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια (master class), Κιθαριστικούς Αγώνες, ορχήστρα για νέους κιθαριστές  και διάφορα δρώμενα σε χώρους της πόλης.

Στα 20 χρόνια της συνεχούς παρουσίας του έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς διεθνούς  ακτινοβολίας της ελληνικής περιφέρειας.

Η πολιτιστική του αξία έχει αναγνωριστεί τόσο από την τοπική κοινωνία που το αγκάλιασε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά, όσο και από φίλους της καλής μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες σπουδαστές στις προηγούμενες διοργανώσεις είναι σήμερα διεθνώς καταξιωμένοι  κιθαριστές και ταλαντούχοι καθηγητές!

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον «Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Άγγελου Νικολόπουλου.

Στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.guitarfestival.gr)  θα βρείτε περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα, τους συντελεστές και μια ιστορική αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια.

Προσκεκλημένοι στο 20ο Φεστιβάλ Κιθάρας (2013):

Thomas Zwijsen (Ολλανδία),
Gahuer Carrasco (Βραζιλία)
Σύνολο «Guitarte»
Νίκος Χατζηελευθερίου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρήστος Φάκλαρης,
Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Άννα Σαρτζίδου

Μιχάλης Σουρβίνος
Bαρβάρα Γύρα
Λέττα Βασιλείου
&
Βαγγέλης Γερμανός

Το φεστιβάλ θα κορυφωθεί με την πανηγυρική συναυλία της 27ης Ιουλίου 2013 στο θέατρο Απόλλων με την κιθαριστική ορχήστρα του φεστιβάλ.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης έναν διεθνή διαγωνισμό κιθάρας  για τρεις διαφορετικές κατηγορίες ηλικιών. Οι «10οι Κιθαριστικοί αγώνες» έχουν σκοπό να αναδείξουν νέες μουσικές προσωπικότητες αλλά και να επιβραβεύσουν τη σωστή προσπάθεια και προετοιμασία.

You may also like...