2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

10468088_888927174468188_9203126437651283340_n4-6/ 7/2014: Δεύτερο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Πάρου
«ΠΑΡΙΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ»
Σας προσκαλούμε όλους σε ένα γόνιμο τριήμερο τοπικών γεύσεων Οίνου & Πολιτισμού που διοργανώνεται στην Πάρο από την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥ με στόχο της ανάδειξη της αμπελο-οινικής μας κληρονομιάς.
Σας περιμένουμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί τα εκλεκτά προϊόντα των δημιουργών της κυκλαδίτικης υπαίθρου, φιλοδοξώντας να κερδίσουμε ζηλευτές πρωτιές στο χώρο του σύγχρονου Οινοτουρισμού!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.7.2014
12.30 Επίσκεψη στον αμπελώνα και τις εγκαταστάσεις του Γιώργου Μωραϊτη με παρουσίαση και δοκιμή κρασιών «το κρασί του νησιού».
Τρόποι μεταφοράς: Συνάντηση στο οινοποιείο ή Προαιρετικά αναχώρηση με πούλμαν από την πλατεία της Νάουσας στις 12.00
20:00 Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Τα τυριά το Αιγαίου και χαρακτηριστικά της Παριανής γεύσης » με εισηγητή για τα τυριά του Αιγαίου τον κύριο Γιώργο Πίττα συγγραφέα Μέλος του ΔΣ Ξενοδ. Επιμελητηρίου. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Χατζηνικολάου θα παντρέψει πέντε επίλεκτα κρασιά ΠΟΠ με πέντε αντίστοιχα τυριά ΠΟΠ. Θα μιλήσει και η κα Άννα Ζουμή, οινολόγος «το χθές και το σήμερα της χωρικής οινοποίησης».
Η μαγείρισσα του εστιατορίου Γεμενί θα παρουσιάσει το παραδοσιακό φαγητό κατσικάκι σε κρασί και τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα.
Μελωδικό Πολυθεάμα «Οίνος & Πνεύμα» σε γιγαντοοθόνη με παρουσιαστή τον οινολόγο Δρ Δημήτρη Χατζηνικολάου. Στο κτήριο Μαρίνας Νάουσας
ΣΑΒΒΑΤΟ 5.7.2014
11.30 Επίσκεψη στον αμπελώνα και τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Νίκου Λουρίδη στη Μάρπησσα.
20:00 στο κτήριο Μαρίνας Νάουσας: Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Πάρος χιλιάδες χρόνια οινικής παράδοσης» Eισηγητές: Η κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου αρχαιολόγος ιστορικός ο κος Βασιλειόπουλος και η κα Τρυπολιτσιώτη με θέμα «Πάριος οίνος ο άδολος» και η κυρία Άννα Ασπροπούλου μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος, θα διαβάσει κείμενα του καθηγητή κου Ν. Αλιμπράντη, και ο μοναχός Λεόντιος Ι.Μ. Λογγοβάρδας θα κλείσει με την σχέση του οίνου με την Εκκλησία. Συντονιστής της ημερίδας ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου .
22.00 στο κτήριο Μαρίνας Νάουσας: Χορωδιακή συνάντηση αφιερωμένη στον οίνο με την συμμετοχή των χορωδιών Δημοτικής Σχολής Μουσικής, Γυμνασίου Αρχιλόχου, Συλλόγου Γυναικών Νάουσας, Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας και την Χορωδία του ΚΑΠΗ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6.7.2014
12.00 Επίσκεψη και ξενάγηση στο οινοποιείο και στα κελάρια του Μανώλη Μωραΐτη στη Νάουσα. Προβολή εταιρικού video και δοκιμή εμφιαλωμένων κρασιών
21.30 Κλείσιμο του Φεστιβάλ στην Γιορτή Ψαριού και πάντρεμα κρασιών και θαλασσινών από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου.
22.30 Συναυλία με τους Ν. Οικονομίδη και Κ. Σπανού. Στο κτήριο Μαρίνας Νάουσας:

 

You may also like...