2ο Φεστιβάλ Χορού στη Χίο

chios-en-xoro_poster-version-22ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Ο Σύλλογος Διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς «Χίοι εν Χορώ» με τη συνεργασία και την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την αιγίδα του Δήμου Χίου, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το

«2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας».

Διοργανωτές, εθελοντές καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάστηκαν άψογα για να υποδεχθούν θερμά τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ και να τους φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο, όπως άλλωστε επιβάλει και η χιώτικη φιλοξενία.

Την έναρξη του Φεστιβάλ σηματοδότησε η «Μεγάλη Χορευτική Παρέλαση» όπου περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα χορευτές πιαστήκαν σε ένα μεγάλο κυκλωτικό χορό γύρω από το λιμάνι της Χίου. Οι παρευρισκόμενοι, τουρίστες και ντόπιοι, εντυπωσιάστηκαν με το θέαμα και δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν και να βγάζουν φωτογραφίες. Τα χορευτικά και οι διοργανωτές κατέληξαν στο κατάμεστο Θέατρο Καστρομηνά «Μίκης Θεοδωράκης» όπου 7 & 8 Σεπτέμβρη έδωσαν εξαιρετικές παραστάσεις τιμώντας την παράδοση και τον χορό.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν οι συμμετέχοντες από όλα τα μέρης της Ελλάδας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 3ο Φεστιβάλ Χορών στο Νησί της Μαστίχας. Ραντεβού για το οποίο οι διοργανωτές με συνέπεια, πείρα και έμπνευση έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.dancechios.gr

Από: ΧΙΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ <dancechiosgr@gmail.com>

You may also like...