2ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

pol-monologoi2016eΞεκίνησε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 το ΄΄2ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών΄΄ που διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου στις 9.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης στις 30 Δεκεμβρίου 2016.Το «Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» διοργανώθηκε  για δεύτερη χρονιά στο Αγρίνιο ως  συνειδητή επιλογή και προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής.
Στόχος είναι, μέσα από αυτό το θεσμό, να αναδειχθούν η ταυτότητα, ο πλούτος ,η αξία και η δυναμικήτου δημιουργικού έργου που συντελείται σε όλο το εύρος του Δήμο από ομάδες νέων, γεμάτων ταλέντο κι ευαισθησία ανθρώπωνοι οποίοι, αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα, την έμπρακτη απόδειξη κι ως εκ τούτου κινητήρια δύναμη του πολιτισμού της ίδιας της κοινωνίας. Με τη δράση αυτή, και τις συνέργειες που τη συνοδεύουν, δίνεται βήμα συνάντησης, έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών, προβολής κι εξωστρέφειας, με την επιθυμία να έρθει τέχνη της περιφέρειας στο επίκεντρο . Μέσα από τη θαυματουργή δύναμη του Θεάτρου δίνεται πραγματική υπόσταση στην έννοια δρώμενο και βίωμα, διασταυρώνοντας κι αντιστρέφοντας το «μόνος στη σκηνή» με το «όλοι μαζί πρωταγωνιστές».
«Να φέρουμε κοντά ερασιτέχνες και ειδικούς, ηθοποιούς και θεατές, σε μια γιορτή συστατικά της οποίας αποτελούν το μεράκι, η ομαδική δουλειά και η συνεργασία. Σε μια κοινή προσπάθεια ο μονόλογος να αποτελέσει την αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο.

You may also like...