2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου

italianoΜε εξαιρετική επιτυχία ξεκίνησε την Πέμπτη 1/10/2015 το 2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στην πόλη του Ηρακλείου. Η αθρόα προσέλευση των φίλων του ιταλικού σινεμά γέμισε την ​
αίθουσα Ανδρόγεω και όλοι απολαύσαμε τους μοναδικούς Άλντο Φαμπρίτσι και Τοτό στην κωμωδία Guardie e Ladri (Κλέφτες κι Αστυνόμοι), που αποτελεί ιδιαίτερο δείγμα της πρώιμης περιόδου της comedia all΄italiana.
Την έναρξη του Φεστιβάλ χαιρέτησαν ο Πρόξενος της Ιταλίας στην πόλη μας, κύριος Paolo Bartolozzi καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Gian Andrea Garancini. Tην όλη εκδήλωση συνόδευσαν γεύσεις ιταλικού καφέ της εταιρείας Goia και κρητικού κρασιού από το οινοποιείο Δουλουφάκη.
Το 2ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται με τη φροντίδα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Καζάλι και συνδιοργανωτές το Ιταλικό Προξενείο και τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT.
Οι βραδιές με καλό ιταλικό κινηματογράφο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα Οκτώβριο, κάθε Πέμπτη στις 21:00, στην αίθουσα Ανδρόγεω.
Η επόμενη προβολή θα είναι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 ​με την ταινία ” IL MEDICO DELLA MUTUA ” σε σκηνοθεσία του Luigi Zampa.

You may also like...