2ο Φεστιβάλ Ισπανικού θεάτρου

Στις Έμφυλες σχέσεις και τη βία, τη μετανάστευση, τη φτώχεια, και την ομοφοβία επικεντρώνεται το φετινό 2ο Φεστιβάλ ισπανικού θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Εμπρός στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνδρομή φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποφοίτων Δραματικών Σχολών και επαγγελματιών ηθοποιών.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου (11.00 έως τις 12.30) στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, το Θέατρο Κοινωνικής Δράσης που διευθύνει ο Στυλ Ροδαρέλης θα παρουσιάσει τέσσερα θεατρικά έργα. Σκοπός της δράσης είναι να συστήσει στο κοινό το ισπανικό κοινωνικό θέατρο. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν: «Η παραλία» του Χοσέ Μορένο Αρένας, «Η Νανά κάτω από το κρεβάτι» του Ραούλ Ερνάντεθ Γκαρίδο, «Το παιδί που ονειρεύθηκε τον πόλεμο» της Αουρόρας Ματέος και « Η Ραψωδία της Ιφιγένειας» του Αντόνιο Μιγέλ Μοράλες.

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) που βάσει των πολιτικών της προτεραιοτήτων, υποστηρίζει την πολιτιστική δημιουργία που αναδεικνύει καίρια κοινωνικά ζητήματα και συμβάλλει στον αγώνα για την εξάλειψη των συμβατικών στερεοτυπικών αντιλήψεων και έμφυλων συσχετισμών εξουσίας. Περαιτέρω, ενθαρρύνει την πολιτιστική ποικιλομορφία και τον διαπολιτισμικό διάλογο ως εργαλεία πολύτιμα σε μία πορεία με στόχο τη σταδιακή κοινωνική απαγκίστρωση από διακρίσεις και αναιτιολόγητους αποκλεισμούς.

Ως εκ τούτου και στο πλαίσιο του επικείμενου φεστιβάλ, σύγχρονοι/ες δραματουργοί από την Ισπανία, έγραψαν έργα κατόπιν παραγγελίας για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

 

You may also like...