2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

ERMIONIDAΑπό τις 21 Aυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 η Ερμιονίδα υποδέχεται το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
Δέκα γυναικείοι μονόλογοι με δέκα κορυφαίες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες & μια συναυλία με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου , την Έλλη Πασπαλά και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο τραγούδι.
Το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», θα διεξαχθεί, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του μεγάλου θεατρικού δασκάλου, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.
Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, συμβάλλοντας στην προώθηση του θεάτρου στην όμορφη Ερμιονίδα, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, με δράσεις που προωθούν την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Αθήνας και αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων που πλέον των άλλων παρέχει εξαιρετική προβολή στον τόπο.
Το πρόγραμμα της 2ης διοργάνωσης που και φέτος επιμελήθηκε και παρουσίασε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι εξίσου ενδιαφέρον και πλούσιο, αποκλειστικά αφιερωμένο σε γυναικείους μονολόγους, με δέκα διακεκριμένες πρωταγωνίστριες του Ελληνικού Θεάτρου:
Λένα Παπαληγούρα , Kατερίνα Διδασκάλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη , Ελίνα Ρίζου, Άννα Βαγενά.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργουσόπουλος στην παρουσίασή του, “Οι 10 μονόλογοι του φετινού μας φεστιβάλ είναι γυναικείες κραυγές ναυαγών μέσα στο πέλαγος της σημερινής κοινωνικής τρικυμίας. Σκοπός των “Ερμηνειών στην Ερμιονίδα” είναι να μας μυήσει στο καλό θέατρο και να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μέσα μας και στα μάτια των συνανθρώπων μας, με κατανόηση και αλληλεγγύη”.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο “Έρωτα Εσύ…”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο.
Ο Χώρος Διεξαγωγής του Φεστιβάλ, ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ARTίκι, είναι ένας ιδιαίτερα φιλόξενος και φιλότεχνος χώρος (στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης), που από παλιά αποθήκη της ΦΑΓΕ διαμορφώθηκε σε θέατρο–πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, έκτασης τριών στρεμμάτων, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

You may also like...