2ο Παιδικό Φεστιβάλ “Ρήγας Παιδιόθεν”

PAIDIKOΤο φεστιβάλ έκανε την έναρξη του το Σάββατο 16 Μαιου όπου και πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με την βοήθεια του Γ.Ν. Πύργου με σκοπό την στήριξη όλων των ανθρώπων της πόλης ,που αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά υγείας.
Κύριος στόχος αυτής της ενέργειας , ήταν να ευαισθητοποιήθουν τα παιδιά και να αναπτύξουν το αίσθημα της κοινωνικής συνείδησης, παρακολουθώντας τους γονείς τους να συμμετέχουν στην αιμοδοσία ενεργά δίνοντας αίμα. Η τράπεζα αιμοδοσίας που έχει δημιουργήσει ο παιδικός σταθμός «Ρήγας» έχει βοηθήσει άμεσα οικογένειες που έχουν ζητήσει βοήθεια.
Την ίδια μέρα το απόγευμα υπήρξε ενημερωτική εσπερίδα για τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό, απο την Αθανασίου Καλλιόπη- Ψυχολόγος, Γεωργουλή Αλεξάνδρα-Λογοπεδικός Ειδική Παιδαγωγός, Δημητρουλόπουλος Δημήτρης- Δικηγόρος, Ζαφειράκης Παναγιώτης- Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Θεοδωροπούλου Βασιλική- Ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού, Μέντης Μανόλης- Κοινωνικός Λειτουργός Msc, Παναγιωτοπούλου Ξένια- Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μιου Ιωαννίνων.
Ωστόσο την ημέρα της Κυριακής που σήμανε και το τέλος του παιδικού Φεστιβάλ, μετά από μια σύντομη παρουσίαση από τον κ.Γιώργο Ρήγα, παρουσιάστηκε κουκλοθέατρο από την ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών Εν.. Τάξη όπου λαμβάνει μέρος η ιστορία του κλασικού παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας αυτήν την φορά όχι στο δάσος αλλά στην διαδικτυακή πραγματικότητα και στους κινδύνους που αντιμετωπίζει και αναδυκνύονται κατά την πλοήγηση της στο διαδίκτυο.
Ακολούθησε παράσταση από μικρούς ένδοξους μουσικούς που εντυπωσίασαν το κοινό.
Στη συνέχεια υπήρξε επίδειξη από αθλήτρια ποδοσφαίρου της γυναικείας ομάδας του Πανηλειακού δείχνοντας κινήσεις free style ποδοσφαίρου.
Ο Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής «ΤΙΤΑΝ» εντυπωσίασε με τα χορευτικά και καταχειροκροτήθηκε.
Ενεργή ήταν και η παρουσία του Αντιδημάρχου κ.Μπέλτσου ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για την ανακύκλωση και τις δράσεις που θα επεκταθούν για την όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση της ανακύκλωσης.
Επιπρόσθετα, σημειώθηκαν παιχνίδια δράσεων όπως ήταν τα πολύχρωμα φιδάκια, βιωματικό παιχνίδι με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όσον αφορά την ανακύκλωση,το κυνήγι της χαλασμένης λέξης, το παιδικό ποτάμι , μουσικοκινητικό παιχνίδι και τέλος τις μουσικές καρέκλες για τρείς.Στο τέλος έγινε ποδηλατοδρομία από όλους τους παρευρισκόμενους μικρούς και μεγάλους.

 

You may also like...