2ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Γύρω Γύρω Όλοι

gyrogyrooloi-620x330Με τεράστια επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε χθες το 2ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Γύρω Γύρω Όλοι από τις Εκδόσεις Ίτανος, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
Το μοναδικό τριήμερο παιδικών εκδηλώσεων φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις των Εκτυπώσεων Δετοράκης στην Οδό Θ΄ της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, από την 1η έως και την 3η Απριλίου.
Ένα φεστιβάλ πλούσιο σε δράσεις, γεμάτο παιχνίδι, θέατρο, κινηματογράφο, αναγνώσεις βιβλίων, μουσική, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής, κατασκευών και πολλά άλλα για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους, φίλους των εκδόσεων ΙΤΑΝΟΣ.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις, ζωγράφισαν αγαπημένες φιγούρες παραμυθιών, συμμετείχαν σε θεατρικά παιχνίδια, έφτιαξαν μπισκότα και ζαχαρωτά με την καθοδήγηση ειδικών, λαμπάδες, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, παρακολούθησαν επίδειξη ξιφασκίας, έβγαλαν φωτογραφίες στο μοναδικό Photobooth της Κρήτης και κυρίως γνώρισαν όλα τα στάδια εκτύπωσης ενός βιβλίου μέσα από την περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις των εκτυπώσεων Δετοράκης.
Οι εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ ζωντάνεψαν τον κόσμο των παραμυθιών ανοίγοντας τις σελίδες των βιβλίων τους και όλα τα παιδιά γιόρτασαν στο Γύρω Γύρω Όλοι, που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός στην πόλη μας!
Όλη αυτή η διοργάνωση είχε απώτερο σκοπό να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο, να γνωρίσουν την παραγωγική διαδικασία στον φυσικό χώρο παραγωγής του και να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία.
Παράλληλα, όμως, είχε σκοπό τη στήριξη του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία, Ηλιαχτίδα, ενισχύοντας το έργο τους με τη συγκέντρωση ενός αξιόλογου ποσού από τις εισπράξεις των εισιτηρίων αλλά και από τις πωλήσεις των βιβλίων.

You may also like...