«2ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ» στο Δήμο Θεσσαλονίκης

2o paidiko festival thessalonikisΈνα φεστιβάλ αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στα παιδιά, γεμάτο από μουσικά – θεατρικά παραμύθια, κινηματογράφο, κουκλοθέατρο, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία, αλλά και πληθώρα άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για το «2ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ», που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του κεντρικού δήμου, το οποίο λαμβάνει ευρωπαϊκό χαρακτήρα, καθώς συμμετέχουν σε αυτό καλλιτέχνες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και χάρη στο αφιέρωμα στην πόλη της Κολωνίας από τη Γερμανία, η οποία είναι αδελφοποιημένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στόχος του φεστιβάλ είναι να προσεγγίσει τα παιδιά ως μελλοντικούς πολίτες με δικαίωμα στα δρώμενα που συντελούνται στην πόλη, αλλά και να λειτουργήσει ως καταλύτης για γνωριμία ανάμεσα σε πολίτες και καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών και πολιτιστικών καταγωγών.
Η συμμετοχή και η είσοδος στο σύνολο των εκδηλώσεων που θα γίνουν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Θεσσαλονίκης είναι δωρεάν, ενώ χαρακτηριστικό γνώρισμα των εκδηλώσεων αποτελεί το κάλεσμα για ενεργό συμμετοχή παιδιών και γονέων στα δρώμενα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους εντός και εκτός των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ συνεργασία θα υπάρχει με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού και το Goethe Institut.

You may also like...