2ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ η “Εμμέλεια” της Πολυφωνικής

xzewvgnwil574d5696e7d6bΑναχωρεί την Παρασκευή για τη Θεσσαλονίκη το ΓΥΝΑΙΚΕIΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’, προκειμένου να λάβει μέρος στο 2ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο σύγχρονο αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα μετάσχουν σε αυτό 12 χορωδίες από την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσιάζοντας τα προγράμματα τους, στις δύο συναυλίες [απογευματινή και βραδινή] που θα πραγματοποιηθούν.

Στη βραδινή συναυλία η ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ θα ερμηνεύσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα Ελληνικής μουσικής, με τα πιο κάτω έργα: ‘’ΜΑΡΙΝΑ’’, Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ‘’ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ’’ , Στίχοι: Βαγγέλης Γκούφας, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, ‘’ΒΑΡΚΑ ΓΙΑΛΟ’’, Στίχοι: Βασίλης Τσιτσάνης, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, Επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ, ‘’ΤΑ ΛΙΑΝΟΤΡΑΓΟΥΔΑ’’, Στίχοι: Παραδοσιακό από τα δημοτικά τραγούδια, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ & ‘’ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΤΖΙΑ’’, Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ.
Τη χορωδία θα διευθύνουν και θα παίξουν πιάνο οι Αρετούσα Νικολοπούλου και η Αλμπένα Πένκοβα. Της αποστολής της χορωδίας θα ηγηθεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός.

You may also like...