2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης

image001Η ποίηση πάει παντού!
Έναρξη: 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30
Λήξη: 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 18:00
Το Μέγαρο ανοίγει και φέτος ένα παράθυρο στην ποίηση και υποδέχεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival) από τις 21 έως 26 Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών, την πρώτη λέσχη ποιητών στη χώρα μας, τον Δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη. Συμμετέχουν 50 ποιητές από 21 χώρες. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον Κήπο τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30 και η λήξη στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου επίσης στις 19:30. Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00.
Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Ευγένιος Αρανίτσης, Νάνος Βαλαωρίτης, Κική Δημουλά, Γιάννης Δάλλας, Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Στεργιόπουλος, Δήμητρα Χριστοδούλου, Άδωνις, Ρικάρντο Αρέγκι, Φερνάντο Ρεντόν, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Κάρολυν Φορσέ κ.ά.
Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης για τη λήξη του Φεστιβάλ (Σάββατο 26.9) λαμβάνουν μέρος η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο και σύνθεση). Θα ακουστούν οι Ιωνικοί χοροί για φλάουτο, πιάνο και απαγγελία του Κ. Κριτσιωτάκη, μια μικρογραφία μπαλέτου βασισμένη στο ποίημα «Ιωνικόν» του Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και η τριμερής Σονάτα για φλάουτο και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ.
Kατά την εβδομάδα αυτή, μέσα από δεκαπέντε δημόσιες εκδηλώσεις (αναγνώσεις, ημερίδες, μουσική, εικαστικά κ.ά.), η ποίηση θα πάει παντού: σε πολιτιστικά κέντρα Δήμων του λεκανοπεδίου, σε βιβλιοπωλεία, σε καφέ και μπαρ, σε γκαλερί, σε πλατείες και σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η ποίηση θα συναντήσει τον απλό άνθρωπο στην καθημερινότητά του για να του πει ότι είναι εκεί, σε δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς, ότι υπάρχει «για να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι» και ότι οι ποιητές γράφουν για να κατανοούν τη ζωή και τον πλησίον τους. Η ποίηση γίνεται η λύτρωση του απλού ανθρώπου, ανοίγοντας ένα παράθυρο που μας γοητεύει, ένα παράθυρο μέσα από το οποίο βλέπουμε τον κόσμο σαν να ήταν η πρώτη φορά.
Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτές σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr
Επίσης:
https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...