2ο διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου

AGXIALOSΗ Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και ο Σύλλογος των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, συνδιοργανώνουν το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, από 7 έως και 9 Αυγούστου στον παραλιακό χώρο της «Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου», προσπαθώντας να συνδέσουν τον τουρισμό με την παράδοση και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Νέας Αγχιάλου, συμμετάσχουν οι χώρες του Μεξικού με το παραδοσιακό συγκρότημα της Πουέμπλα, της Γεωργίας με το συγκρότημα «Abjari», της Σερβίας με το παραδοσιακό του συγκρότημα «Hajduk Stanko» και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτισμού «Dacia» του Κισανάο της Μολδαβίας με το χορευτικό συγκρότημα «Arcanul».

Οι ξένες αποστολές θα παρουσιάζουν καθημερινά διαφορετικά χορευτικά και μουσικά προγράμματα και σε συνδυασμό με τις ποικίλες Eλληνικές χορευτικές αποστολές, θα μας περιπλανήσουν σε μια πανδαισία ακουσμάτων και χορών. Στο τέλος κάθε βραδιάς θα ακολουθεί παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τοπικές ορχήστρες.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου θα αρχίσει με παρέλαση των ξένων και Ελληνικών αποστολών από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου με κατεύθυνση τον χώρο της Γιορτής Κρασιού όπου και θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ στις 9 το βράδυ με παρουσίαση παραδοσιακών χορών των ξένων και Ελληνικών αποστολών και εν συνεχεία θα ακολουθήσει γλέντι.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου παρέλαση από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου και θα καταλήξει στον χώρο της εκδήλωσης με παρουσίαση των φιλοξενούμενων αποστολών και η βραδιά θα κλείσει με γλέντι.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, η παρουσίαση των χορευτικών ομάδων θα αρχίσει στις 9 το βράδυ στο χώρο της «Γιορτής Κρασιού» και θα ακολουθήσει παραδοσιακό αποχαιρετιστήριο γλέντι.

You may also like...