2ο Αστρονομικό Συνέδριο / Φεστιβάλ Νεολαίας

astrΜε κοινή συνεστίαση, πενήντα περίπου ατόμων, έληξαν οι εργασίες του 2ου Αστρονομικού Συνεδρίου / Φεστιβάλ Νεολαίας. Η συνεστίαση έγινε μετά από δύο εισηγήσεις στον ίδιο χώρο του κ. Κωνσταντίνου Καμβρογιάννη, με «ξενάγηση» στους αστέρες και αστερισμούς του ουρανού, επειδή ματαιώθηκε η αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου λόγω του καιρού και του κ. Χρίστου Ξενάκη, για το διαστημικό τηλεσκόπιο Χέρσελ.

Στη διάρκεια του συνεδρίου / Φεστιβάλ Νεολαίας μίλησαν οι καθηγητές – αστρονόμοι κ. Λουκάς Ζαχείλας με θέμα «Οι ήχοι του Σύμπαντος» και κ. Ιωάννης Σειραδάκης με θέμα «Εκλείψεις Ήλιου και Σελήνης και η πρόβλεψή τους από το Μηχανισμό των Αντικυθήρων».

Εισηγητές δε στο συνέδριο ήταν οι: Νικόλαος Αλεξίου, με θέμα: «Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής – ένας καταξιωμένος θεσμός για τη νεολαία των θρανίων», Μάξιμος Παρολίνι, με θέμα: «Η φοιτητική αστρονομική ομάδα της Μυτιλήνης (δράσεις – προοπτικές – προβληματισμοί)», Κωνσταντίνος Σταμέλος, με θέμα: «Η Αστρονομία ως επένδυση και διέξοδος της οικονομικής κρίσης», Ελένη Βολιώτη – Μαραγκού, με θέμα: «Οι Σχολές Αστρονομίας – Μια καινούργια δίοδος των μαθητών στην Αστρονομία, μετά την κατάργηση του μαθήματος στα σχολεία» και Γεώργιος Μιχαηλίδης, με θέμα: «Η Αστρονομία στους μαθητές και γενικά στους νέους, κατά τη σημερινή εποχή».

Στο μεταξύ δόθηκε και ένα μήνυμα στο ακροατήριο και στους αρμόδιους «ότι κακώς, κάκιστα η αστρονομία αποβλήθηκε από τα μαθήματα του Λυκείου, αφού αποτελεί την πανάρχαια επιστήμη που και σήμερα διεκδικεί την πρωτοπορία ανάμεσα στις θετικές επιστήμες».

You may also like...