2ο Αντάμωμα των Πολιτιστικών Συλλόγων της Θάσου

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε και ολοκληρώθηκε το 2ο Αντάμωμα των Πολιτιστικών Συλλόγων της Θάσου στο Μικρό & Μεγάλο Καζαβήτι το διήμερο 22 & 23 Σεπτεμβρίου, που σήμανε και το κλείσιμο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των συλλόγων του νησιού. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε από το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων της Θάσου και διοργανώθηκε από την συντονιστική τους επιτροπή. Είχε ως στόχο, πέρα από την ενδυνάμωση της συνεργασίας των Συλλόγων και την ενότητα των μικρών κοινωνιών μας, την ανάδειξη του πλούτου του ορεινού όγκου και της ζωντανής παράδοσης που  διαθέτει το νησί. Να δείξει και να αποδείξει ότι τούτος ο τόπος πέρα από τις πανέμορφες παραλίες, τα πολυτελή καταλύματα, τα μπαρ, και τις ταβέρνες, διαθέτει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, μια ξεχωριστή κουλτούρα, και κάποια πολιτιστικά στοιχεία, που τον διαφοροποιούν από άλλους τόπους και άλλες κοινωνίες.
Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσουμε το διήμερο αυτό πολλαπλές εκδηλώσεις, αξιοθαύμαστες διαδρομές και περιπάτους, παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, ιστορικές αναδρομές, γευσιγνωσία παραδοσιακών φαγητών και γλυκυσμάτων, εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών, βραβεύσεις, και τέλος πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα απʼ όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά τμήματα όλων των συλλόγων του νησιού. Συγκίνηση προκλήθηκε στο τέλος όταν όλα τα χορευτικά των συλλόγων χόρευαν αγκαλιασμένα, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα ξέφρενο λαϊκό γλέντι.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι κατάφεραν συνεργαζόμενοι να αλλάξουν το καθεστώς ανταγωνισμού το οποίο κρατούσε τα ηνία των σχέσεων μεταξύ τους και επίσης να γεφυρώσει της προσωπικές και κανονικές διαφορές που κρατούν τόσα χρόνια την κοινωνία σε τέλμα. Τέλος αποδεικνύεται έμπρακτα ότι παντού και πάντα ισχύει απαράβατα το αξίωμα, ότι ενότητα σημαίνει ισχύς, σημαίνει υπεροχή.

You may also like...