18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών -Άνθεια

Ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας – Αρίστεινου “Σπάρτακος” διοργανώνει το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών, από την Παρασκευή 6 Ιουλίου έως και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, που είναι αφιερωμένο στην ελληνική λαϊκή παράδοση.

 Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών είναι ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της Θράκης και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση πανελλαδικής ακτινοβολίας και μια σημαντική παρέμβαση στα… πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Είναι ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, τραγουδιών, μουσικής και συμμετέχουν χορευτικά σχήματα και χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και ελληνικοί Σύλλογοι του εξωτερικού. 400 νέοι και ενήλικες κάθε χρόνο ενώνουν τα χέρια και τις ψυχές τους εδώ στον Έβρο σ’ αυτή την μεγάλη γιορτή της Παράδοσης. Οι επιδιωκόμενοι στόχοι του φεστιβάλ είναι η προβολή της Θράκης, οι φυσικές ομορφιές της και η πλούσια παράδοση, τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητές της. Επίσης, η συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη, η επαφή με τη νεολαία και την παράδοση, η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των συλλόγων που συμμετέχουν, καθώς και να δοθεί κίνητρο σε νέους και ενήλικες να εργαστούν για την προβολή του τόπου μας.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και παρακολουθείται από 6000 με 7000 θεατές ανά έτος.

Η εθελοντική προσφορά αφορά τους επαγγελματίες των χωριών, τις γυναίκες που
ετοιμάζουν τα φαγητά και τους νέους που συμμετέχουν σε κάθε φάση του φεστιβάλ, τόσο με τις ιδέες τους, όσο και χειρωνακτικά. Υπολογίζονται σε 80 περίπου.

Περισσότερες πληροφορίες:   www.spartakosaa.gr
Μαρκακης Δημήτριος τηλ: 2551051262 – fax 2551051909

You may also like...