18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας

Fred marionette Svizzera18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Με την ευφάνταστη και μαζί σουρεαλιστική παράσταση του Di Filippo Marionette με τίτλο “Hanging by a Thread” – “ Από μια κλωστή…..” συνεχίζουμε τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο στις 09:00, 11:00 και 19:00 .

Το “Από μια κλωστή…” είναι το πρώτο έργο του θιάσου Di Filippo Marionette. Το έργο περιλαμβάνει μια ποικιλία μαριονετών τις οποίες χειρίζονται οι Remo Di Filippo (Ιταλία) και Rhoda Lopez (Αυστραλία).
Μαζί με τις μαριονέτες ζωντανεύουν διάφορες ιστορίες και καταστάσεις, ποιητικές και σουρεαλιστικές μαζί. Το έργο δεν έχει λόγια, αλλά συνδυάζει τραγούδι,κίνηση και αλληλεπίδραση μεταξύ των κουκλοπαικτών.
Ο Niccolò, ο βιολιστής που εξαπατήθηκε από την ίδια του την δεξιοτεχνία, η Pina η μπαλαρίνα, ο Johnny B.Good που ζει με την Gibson κιθάρα του, ο Costante με το ποδήλατο του, ο Gino με τις αμφιβολίες του και άλλοι πολλοί… έχουν ραντεβού στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου.

Ο θίασος ‘Di Filippo Marionette δημιουργήθηκε από τον Remo Di Filippo το 2012 μετά από μια δίχρονη έρευνα στον κόσμο της μαριονέτας στο εργαστήρι Taller Pepe Otal στην Βαρκελώνη. Η Rhoda Lopez ενώθηκε με τον θίασο το 2014.
Ο θίασος έχει περιοδεύσει επαγγελματικά σε 12 χώρες: Αργεντινή,Αυστραλία,Αυστρία,Βέλγιο,Γαλλία,Γερμανία,Ολλανδία,Ιταλία,Περού,Ισπανία,,Ελβετία,Η.Π.Α και ελπίζει να συνεχίσει να μοιράζεται τον κόσμο με τις μαριονέτες και τις μαριονέτες με τον κόσμο.
Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στην Ελλάδα.
Με βάση την Ιταλία, τα μέλη του θιάσου είναι οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Hors Lits Festival Offida (Out of Bed) και του Διεθνούς Φεστιβάλ FOF ( Figura Offida Festiva) στην Offida της Ιταλίας.

Διάρκεια : 45 λεπτά
Χωρίς λόγια
Από 5 ετών και πάνω
Τεχνική : Μαριονέτα

Σας περιμένουμε όλους !!!

Από: Κεσίδου Σοφία <Kesidsof@dhmoskilkis.gr>

You may also like...