17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

thumbnail (3)Ο πλούτος του κινηματογράφου πρέπει να μοιράζεται και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, υποστηρίζει σταθερά αυτήν την άποψη και προσφέρει και φέτος στο κοινό του, την ευκαιρία να απολαύσει την μεγάλη ποικιλία της γαλλικής και γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής.
Στην 17η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσεγγίζει μέσα από 14 ημέρες γεμάτες προβολές, όλα τα συστατικά στοιχεία της ποικιλομορφίας, των ειδών, των στυλ και της θεματολογίας του γαλλόφωνου κόσμου. Με την σταθερή υποστήριξη της Unifrance εξακολουθεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην αγορά γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών από τους Έλληνες διανομείς.
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος με την 17η διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιθυμεί και φέτος να αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξη στους ελλήνων συνεργάτες του και δημιουργούς:
Συμπράττει και πάλι με τους σταθερούς συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.
Καλωσορίζει το Διεθνές φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Αnimasyros, δίνοντάς του λευκή κάρτα στο πρόγραμμά του για 12 ταινίες μικρού μήκους για πολύ μικρά παιδιά, συνολικής διάρκειας 74 λεπτών και 8 ταινίες μικρού μήκους για όλες τις ηλικίες, συνολικής διάρκειας 72 λεπτών.
Συνεργάζεται και φέτος για το εικαστικό του επικοινωνιακού υλικού με το δημιουργικό γραφείο This is Τhat, ειδικότερα για να συνάδει με τη νέα οπτική ταυτότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου που υιοθέτησε από το 2016 και θα χρησιμοποιεί για τα επόμενα τρία χρόνια, βάσει του τριετούς πλάνου δράσεών του.
Αναθέτει τη δημιουργία του spot του Φεστιβάλ στην Αρασέλη Λαιμού, σκηνοθέτη και σεναριογράφο.
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Θα απονεμηθούν και φέτος δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας:
– To Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής που αποτελεί προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού TV5 Monde και του Oργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.
– Το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τις ψήφους των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της εταιρείας Fischer και θα απονεμηθεί στον Έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας, με σκοπό την προώθησή της, όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδροι oι Delphine & Μuriel Coulin

– Λήδα Γαλανού, δημοσιογράφος, συνιδρύτρια του flix.gr
– Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας, μεταφραστής
– Στεφανία Γουλιώτη, ηθοποιός
– Παναγιώτης Ευαγγελίδης, συγγραφέας, μεταφραστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης
ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου αναθέτει σε έναν έλληνα σκηνοθέτη τη δημιουργία και τη σκηνοθεσία του τρέιλερ του Φεστιβάλ. Μετά τον Γιώργο Ζώη το 2011, τον Γιάννη Γαϊτανίδη το 2012, τη Σοφία Εξάρχου το 2013, τον Παναγιώτη Χριστόπουλο το 2014, και την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη το 2015, σειρά έχει η Αρασέλη Λαιμού με την οποία έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε φέτος.
Η Αρασέλη Λαιμού είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Είναι κάτοχος M.F.A (Master of FineArts) στησκηνοθεσία κινηματογράφου από το CalArts (California Institute of the Arts), με υποτροφία του ιδρύματοςFulbright και πτυχίου στις Οικονομικές Επιστήμες, με ειδίκευση στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Οικονομία, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μικρού μήκους ταινία της, Ο Μιγκέλ Άλβαρες Φοράει Περούκα, έχει προβληθεί το 2012 σε αρκετά φεστιβάλ παγκοσμίως. Έχει δουλέψει επίσης ως μοντέρ, σκηνογράφος και εκπαιδεύτρια σε μαθήματα θεωρίας του θεάτρου και του κινηματογράφου. Αυτή την περίοδο, ετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΙΝΕ-ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ: ΈΣΧΑΤΟΝ
Έσχατον ονομάζεται το διαστημόπλοιο που μεταφέρει την ανθρώπινη συνείδηση στα πέρατα του σύμπαντος. Το σκάφος αυτό είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα της αθανασίας.
Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού είναι να αποδομήσει το φόβο του απείρου και τις ατελείς εκφράσεις της ύλης. Κατά τη διαδικασία συνάντησης με το όριο, η μνήμη εκφράζεται σαν πληροφορία από το μέλλον. Ο ταξιδιώτης παραδόθηκε στην πυκνότητα των σκέψεων του. Η αποστολή του να επιβιώσει μέσα στο θάνατο αποτελεί μια προσέγγιση που ποτέ δεν ολοκληρώνεται. Η κατάρρευση της συνείδησής του απέκτησε την ένταση ενός ονείρου. Η συσκευή αυτή απορρόφησε τον χωροχρόνο. Αυτό είναι το τελευταίο σήμα που εκπέμπεται.
Επηρεασμένο από τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας Tau-zero και Starmaker το ‘Εσχατον είναι μια αλχημιστική προσέγγιση στα σημεία συγκλήσεων και αποκλίσεων μεταξύ τεχνολογίας και συνείδησης. Αποτελεί μια απόπειρα σύνδεσης του ανθρώπινου στοιχείου με την κβαντική συμμετρία του σύμπαντος, μέσα από μια ολιστική ματιά της πραγματικότητας.
ΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι συνθέτης, αυτοσχεδιαστής σύγχρονης ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Εξερευνώντας ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον δημιουργεί μια αίσθηση περιπλάνησης μέσα στις μακροσκελείς συνθέσεις του, χρησιμοποιώντας ως κυρίαρχο μέσο το modular synthesizer σε συνδυασμό με φυσικούς ήχους, μικρόφωνα επαφής και ηχογραφήσεις περιβάλλοντος μεταξύ άλλων. Έχει δώσει αρκετές συναυλίες σε Ελλάδα & Ευρώπη, από βουνά και σπηλιές μέχρι το πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (φθινοπωρινή ισημερία 2012) το οποίο και σήμανε την λήξη της δραστηριότητας του ως Lunar Miasma (2009-2012).
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΗΣ
Ο Στάθης Τσεμπερλίδης σπούδασε animation στο Kingston University του Λονδίνου το 2003. Ιδρύει, μαζί με τον David Lander, την ομάδα Decadence που εκδίδει κόμικς επιστημονικής φαντασίας και δημοσιεύουν 10 τεύχη της ανθολογίας Decadence και μια σειρά από δικά τους ανεξάρτητα κόμικς. Έχει συμμετάσχει με την δουλειά του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Το 2015, το Οslo Comics Expo τον προσκαλεί να λάβει μέρος σε μια συζήτηση για τις σύγχρονες ανεξάρτητες εκδόσεις των κόμικς. Τα βιβλία του διανέμονται σε καταστήματα στην Αμερική και το Λονδίνο. Έχει δημοσιεύσει δουλειά του και με άλλους εκδότες όπως: Image Comics (ΗΠΑ), Landfill Editions (Ηνωμένο Βασίλειο) ή Lagon (Γαλλία). To 2016 θα εκδώσει μια συλλογή κόμικ ιστοριών με τον εκδότη Breakdown Press.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
BELLES FAMILLES / Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Γαλλία | France, 2015

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ | RÉALISATION-SCÉNARIO : Jean-Paul Rappeneau • ΦΩΤΟΓΡΑΦIΑ | PHOTOGRAPHIE : Thierry Arbogast • HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Mathieu Amalric, Karin Viard, Gilles Lellouche, Nicole Garcia • ΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : ARP Sélection, TF1 Films Production • ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | DISTRIBUTION POUR LA GRÈCE : NEO Films • ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : 113΄

Ο Jérôme Varenne μένει στη Σαγκάη. Περαστικός από το Παρίσι, μαθαίνει πως στον τόπο όπου μεγάλωσε, στο Ambray, έχει ξεσπάσει μια διαμάχη γύρω από το οικογενειακό του σπίτι. Αποφασίζει να πάει εκεί για να βρεθεί μια λύση. Αυτή η εξόρμησή του στην επαρχία πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του…

JEAN-PAUL RAPPENEAU
Ο γάλλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Jean-Paul Rappeneau ξεκινά την καριέρα του ως βοηθός και σεναριογράφος του Louis Malle στις ταινίες Η Ζαζί στο μετρό το 1960 και Η ιδιωτική μου ζωή το 1961. Το 1964 συνυπογράφει το σενάριο στο φιλμ του Philippe De Broca Ο τυχοδιώκτης του Ρίο. Μετά από Το σκάνδαλο του πράσινου πύργου, που χαιρετίστηκε από την κριτική, δύο ταινίες του σημειώνουν μεγάλη εμπορική επιτυχία: Παντρεμένοι αλά… γαλλικά το 1971, με τον Jean-Paul Belmondo, τη Marlène Jobert και τη Laura Antonelli, και κατόπιν Ο άγριος το 1975 με τον Yves Montand και την Catherine Deneuve. Το 1990 σκηνοθετεί τη μεταφορά του Cyrano de Bergerac του Edmond Rostand στη μεγάλη οθόνη με τον Gérard Depardieu, ταινία που σημειώνει τεράστια επιτυχία σε κριτική αποδοχή και εισιτήρια.

RETOUR CHEZ MA MÈRE / ΜΑΜΑ, ΓΥΡΙΣΑ!
Γαλλία | France, 2016
Ταινία λήξης σε παγκόσμια πρεμιέρα

Παρουσιάζει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, και διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και το cinemag.gr

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ | RÉALISATION : Éric Lavaine • ΣΕΝΑΡΙΟ | SCÉNARIO : Éric Besnard • ΦΩΤΟΓΡΑΦIΑ | PHOTOGRAPHIE :François Hernandez • HΘΟΠΟΙΟΙ | AVEC : Alexandra Lamy, Josiane Balasko, Mathilde Seigner ΠΑΡΑΓΩΓΗ | PRODUCTION : Pathé, Same Player, TF1 Films Production ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | DISTRIBUTION POUR LA GRÈCE : Strada • ΕΓΧΡΩΜΟ | COULEUR : 90΄

Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας, αλλά να είμαστε ενήλικοι και να γυρίσουμε να ζήσουμε στο σπίτι τους, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η Stéphanie θα βιώσει αυτή την έντονη εμπειρία, αρχικά αντιμέτωπη με μια στοργική μα φορτική μητέρα και έπειτα με τα αδέλφια της, που βγάζουν όλη τη μνησικακία τους για παλιές υποθέσεις. Η οικογένεια δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εχθρικό έδαφος, σπαρμένο με απρόσμενες παγίδες και γεμάτο μυστικά!

ÉRIC LAVAINE
Το 2006 ο Éric Lavaine γυρίζει την πρώτη του ταινία, Poltergay, γκέι παρωδία του φιλμ Poltergeist, με τον Clovis Cornillac και τη Julie Depardieu. Το 2009 σκηνοθετεί τη δεύτερη δουλειά του, Incognito, με τους Bénabar, Franck Dubosc και Jocelyn Quivrin, που συναντά θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Το 2010 βγαίνει, πιο διακριτικά, στις αίθουσες η ταινία του Protéger et servir, όπου ξαναβρίσκει τον Clovis Cornillac, τον Kad Merad και τον François Damiens. Το 2011 συνεργάζεται πάλι με τον Franck Dubosc για την ταινία Bienvenue à bord. Η πιο πρόσφατη ταινία του, Μαμά, γύρισα!, θα βγει στις γαλλικές αίθουσες τον ερχόμενο Ιούνιο.

MASTERCLASS

Παρασκευή 08.04.2016, στις 18.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο
«LITTÉRATURE & CINEMA | ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ»

Έναρξη της ενότητας «Από το βιβλίο στην οθόνη», με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, και διευθυντή του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και το cinemag.gr

Το masterclass αυτό μας προτείνει να ανακαλύψουμε την κοινή ιστορία της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου, μια ιστορία πλούσια και πολύπλευρη που υπήρξε η αφορμή να δημιουργηθούν τόσα πολλά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη. Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης θα κάνει μια αναδρομή σ’ αυτήν την ιστορία, παρουσιάζοντας τις ταινίες και τα γαλλικά λογοτεχνικά έργα στα οποία βασίστηκαν. Θα αναπτύξει επίσης περιπτώσεις όπου ο κινηματογράφος διαχωρίστηκε από το κείμενο ή αντίθετα. Η επιλογή των ταινιών αυτής της ενότητας είναι πολυποίκιλη σε είδη και εποχές αλλά και ως προς την επιλογή των κειμένων στα οποία έχουν βασιστεί οι ταινίες, ώστε να απεικονίζεται η ιστορία αυτής της σχέσης.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας La belle noiseuse / Η ωραία καβγατζού του Jacques Rivette (240΄) βασισμένο στο έργο του Honoré de Balzac ,The unknown masterpiece.

Οι άλλες ταινίες αυτής της ενότητας είναι:
– Le Journal d’un cure de champagne/Το ημερολόγιο ενός εφημέριου
Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του George Bernanos
– La reine Margot / Η βασίλισσα Μαργκό
Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Aλέξανδρου Δουμά
– Le silence de la mer / Η σιωπή της θάλασσας
Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Vercors
– Zazie dans le metro / Η Ζαζί στο μετρό
Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Reymond Queneau

Κυριακή 09.04.2016, στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο
«EN FILMANT LA MUSIQUE / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»*

Θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας Brooklyn στις 18.00.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Pascal Tessaud, μαζί με τον ηθοποιό Jalil Naciri, τον Γιάγκο Αντίοχο, δημοσιογράφο στο περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ και έναν προσκεκλημένο-έκπληξη, θα συζητήσουν για το πώς μπορεί να γυριστεί μια ταινία με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό, για τις υπόγειες σχέσεις των υποκουλτούρων και του κινηματογράφου, τη δυναμική του χιπ χοπ στη νεολαία, στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο.

H TAINIA ΕΝΑΡΞΗΣ

MON ROI / Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΟΥ, της Maiwenn, με τους Vincent Cassel, Emmmanuelle Bercot, Louis Garrel (Γαλλία, 2015). Διανομή για την Ελλάδα: Spentzos Film

Παρουσιάζει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου, δημοσιογράφος στον Alpha TV και την LIFO

Η Tony μπαίνει σε κέντρο αποκατάστασης έπειτα από μια σοβαρή πτώση στο σκι. Ενώ νιώθει εξαρτημένη από το ιατρικό προσωπικό και τα παυσίπονα, ανακαλεί στη μνήμη της τη θυελλώδη ιστορία που έζησε με τονGeorgio. Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο άντρας που λάτρεψε; Πώς μπόρεσε να αφεθεί σ’ αυτό το ασφυκτικό και καταστροφικό πάθος; Για την Tony ξεκινάει μια δύσκολη ανασυγκρότηση της ζωής της…

*Φεστιβάλ των Καννών 2015: Βραβείο γυναικείας ερμηνείας

Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη θα γίνει μόνο με την ειδική πρόσκληση

* OI ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 17ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

* Delphine Coulin, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, σκηνοθέτης
* Muriel Coulin, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, σκηνοθέτης
* Raphaël Personnaz, ηθοποιός στην ταινία Affaire SK1 |Υπόθεση: άγνωστο DNA
* Laurent Larivière, Σκηνοθέτης της ταινίας Je suis un soldat | Η Ανυπότακτη
* Pascal Tessaud, Σκηνοθέτης της ταινίας Brooklyn
* Jalil Naciri, ηθοποιός στην ταινία Brooklyn
* Thomas Litli, σκηνοθέτης της ταινίας Médecin de compagne | Γιατρός στο χωριό
* Denis Dercourt, σκηνοθέτης της ταινίας En équilibre | Λεπτές ισορροπίες
* Vincent Macaigne, ηθοποιός στην ταινία Des nouvelles de la planète Mars | Από άλλο πλανήτη
* Lionel Baier, σκηνοθέτης της ταινίας La vanité | Μάταια

Οι ενότητες του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

ΕΠIΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ | ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

BOOMERANG | ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ, του François Favrat
COMME UN AVION | ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ – Bruno Podalydès
DES NOUVELLES DE LA PLANÈTE MARS | ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ – Dominik Moll
ÉPERDUMENT | ΠΑΡΑΦΟΡΑ – Pierre Godeau
L’AFFAIRE SK1 | ΥΠΟΘΕΣΗ: ΑΓΝΩΣΤΟ DNA – Frédéric Tellier
LA VIE TRES PRIVÉE DE MONSIEUR SIM | Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΙΜ – Michel Leclerc
LE GOÛT DES MERVEILLES | Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ – Éric Besnard
LES CHEVALIERS BLANCS | ΛΕΥΚΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ – Joachim Lafosse
LES SOUVENIRS – Jean-Paul Rouve
LES VISITEURS 3 : LA RÉVOLUTION | ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; – Jean-Marie Poiré
MON ROI | Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΟΥ – Maïwenn
UN PEU, BEAUCOUP, AVEUGLÉMENT | ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ – Clovis Cornillac

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

AFERIM ! – Radu Jude
AU PLUS PRÈS DU SOLEIL | ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ – Yves Angelo
BROOKLYN – Pascal Tessaud
CORBO – Mathieu Denis
CRACHE COEUR | ΟΣΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ – Julia Kowalski
DICTA SHOT – Moktar Ladjimi
EN ÉQUILIBRE | ΛΕΠΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ – Denis Dercourt
SUR LA LIGNE | FAIR PLAY – Andrea Sedlackova
JE SUIS À VOUS TOUT DE SUITE | ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ – Baya Kasmi
JE SUIS MORT MAIS J’AI DES AMIS | ΠΕΘΑΝΑ ΜΑ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ – Guillaume & Stéphane Malandrin
JE SUIS UN SOLDAT | Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ – Laurent Larivière
L’ODEUR DE LA MANDARINE | ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ– Gilles Legrand
L’ORCHESTRE DES AVEUGLES | Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ – Mohamed Mouftakir
LA VANITÉ | ΜΑΤΑΙΑ – Lionel Baier
MARYLAND (DISORDER) – Alice Winocourt
MÉDECIN DE CAMPAGNE | ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ – Thomas Lilti
NI LE CIEL, NI LA TERRE | ΟΥΤΕ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΓΗ – Clément Cogitore
PHANTOM BOY – Alain Gagnol & Jean-Loup Felicioli
TOUS LES CHATS SONT GRIS | ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – Savina Dellicour
UN HOMME IDÉAL | ΕΝΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ – Yann Gozlan
VALLEY OF LOVE – Guillaume Nicloux

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

LA BELLE NOISEUSE | Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΒΓΑΤΖΟΥ – Jacques Rivette
LA REINE MARGOT | Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΡΓΚΟ – Patrice Chéreau
LE JOURNAL D’UN CURÉ DE CAMPAGNE | ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ – Robert Bresson
LE SILENCE DE LA MER | Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – Jean-Pierre Melville
ZAZIE DANS LE MÉTRO | Η ΖΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ – Louis Malle

ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ANIMASYROS

ΠΑΙΔΙΚΑ (ΑΠΟ 3 ΕΤΩΝ) – Περίπου 74 λεπτά προβολής

La Biche et le Nain | Το ελάφι και ο νάνος (Emmanuelle Leleu & Julien Hazebroucq) 2015 FR, 1΄
Οvercast | Καιρός Νεφελώδης (Robbet Naranjo) 2015 CA, 4΄10΄΄
Βalloon | Μπαλόνι (Giovanni Gasparetto) 2015 FR, CA, 3΄
Minoule (Nicolas Bianco-Levrin ) 2014 FR, 4΄
Louis (Violaine Pasquet) 2015 FR, 9΄
Balloon Birds (Marjolaine Perreten) 2013 CH, 1΄
Juste de l’eau | Μόνο νερό (Carlos De Carvalho) 2014 FR, 4΄
Dip n’ dance (Hugo Cierzniak) 2014 FR, 6΄
Mythopolis (Alexandra Hetmerov) 2013 CZ, 12΄
Lokvata | Η λακούβα (Vera Doneva) BG 2014, 6΄
Τα Μουστοκούλουρα του Αγησίλαγου | Butter Bunny and his Grape Must Cookies (Γιώργος Νικόπουλος | Giorgos Nikopoulos) | 2014 GR, 22΄

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Περίπου 72 λεπτά προβολής

Chez moi | Στο σπίτι μου (Phuong Mai Nguyenok) 2015 FR, 11’54’’
Dans les eaux profondes | Στα βαθιά νερά (Sarah Van Den Boomok) 2015 FR, 12’01’’
El Canto | Το τραγούδι (Inès Sedan) 2013 FR, 8΄30΄΄
8 balles | 8 σφαίρες (Frank Ternier) 2014 FR, 12΄30΄΄
Sonambulo | O Υπνοβάτης (Theodore Ushev) 2015 CA, 4΄20΄΄
Aubade | Καντάδα (Mauro Carraro) 2014 CH, 5΄25΄΄
Velodrool (Sander Joon) 2015 Estonie, 6΄11΄
Dipendenza | Εξάρτηση (Panna Horvath-Molnar, Virag Zomboracz) 2013 HU, 12΄54΄΄

Το 17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην Αθήνα, από 7 ως 13 Απριλίου 2016 και στη Θεσσαλονίκη, από 14 ως 20 Απριλίου 2016, διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, του Καναδά, του Μαρόκου, της Ρουμανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Τυνησίας, στην Ελλάδα.

You may also like...