17ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

120622Το 17ο Pelion Festival θα λάβει χώρα από τις 23 έως τις 31 Ιουλίου του 2016 με σεμινάρια και συναυλίες στη Ζαγορά και με παράλληλες δράσεις στον ευρύτερο χώρο του Ανατολικού Πηλίου.
Διοργανώτρια εταιρία είναι η “Πολυρρυθμία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία” και καλλιτεχνικοί διευθυντές η Ζωή Σαμσαρέλου, πιανίστα και ο Δημήτρης Καραγιαννακίδης, βιολοντσελίστας.
Όπως συμβαίνει ανελλιπώς από το 2014, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηλίου, διοργανώνεται το 3ο Φεστιβάλ Βιολοντσέλου, που περιλαμβάνει μαθήματα, συναυλίες και εργαστήρια που προωθούν τη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ καθηγητών και μαθητών.
Επιπλέον, από το 2012 και κάθε καλοκαιρι, όλοι οι βιολοντσελίστες μαζί θα δουλεύουν καθημερινά στο Σύνολο Βιολοντσέλων του PelionFestival και μοιράζονται τη σκηνή υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ulrich Voss.
Η ομάδα των καθηγητών βιολοντσέλου αποτελείται από τον εξαιρετικό παιδαγωγό Ulrich Voss από το Βερολίνο, που συμμετέχει στο φεστιβάλ για έκτη συνεχή φορά, τον Βασίλη Σαΐτης από τη Θεσσαλονίκη, τον Άγγελο Λιακάκη από την Αθήνα και τον Θέμη Βαγενάς από το Βόλο, όλοι φίλοι του φεστιβάλ εδώ και πολλά χρόνια.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Απόλλων Γραμματικόπουλος από την Αθήνα θα διδάξει βιολί, ενώ, για τέταρτη φορά, η σοπράνο Σοφία Κυανίδου από τη Βιέννη θα διδάξει τραγούδι και μελοδραματική.
Επιπλέον, φλάουτο θα διδάξει η Ana Domançic Krstulović από το Split της Kροατίας και πιάνο η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Ζωή Σαμσαρέλου.
Μία ιδιαίτερη παρουσία στο φετινό πρόγραμμα αποτελούν οι σαξοφωνίστες Daniel Gauthier από τη Γερμανία και Γιώργος Λυγερίδης από τη Θεσσαλονίκη.
Ο πρώτος θα συμμετάσχει ως καθηγητής ενώ ο δεύτερος ως καλλιτεχνικός διευθυντής της PelionFestival Sax Orchestra, που διοργανώνεται με τη υποστήριξη της Sax Nouveau Orchestra, προσφέροντας έτσι στο κοινό του Φεστιβάλ εντυπωσιακά ακούσματα.
Στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βάση στη μουσική δωματίου και στη συνεργασία μεταξύ καθηγητών και μαθητών από διαφορετικά όργανα.
Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τον αυθόρμητο, επί τόπου, σχηματισμό μουσικών συνόλων, που προωθούνται με επιμονή από όλο το διδακτοκό προσωπικό, θα παρουσιαστούν, επιπλέον, στις συναυλίες και έργα μουσικής δωματίου που θα έχουν προετοιμάσει έγκαιρα οι συμμετέχοντες, μετά από υπόδειξη των καθηγητών του φεστιβάλ.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το PelionFestival θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην καλλιτεχνική ζωή του Ανατολικού Πηλίου, με σχεδόν καθημερινές εκδηλώσεις και δρώμενα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και έξω, στη φύση, στη Ζαγορά, την Τσαγκαράδα και τον Κισσό.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.pelionfestival.gr

You may also like...