15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Κατερίνης

149082 kateriniEξαιρετική επιτυχία σημείωσαν οι συναυλίες του ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, κατά τη διάρκεια του 15ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Κατερίνης, που οργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία MAG-culture&experience, στην Παραλία και στην πόλη της Κατερίνης, την παρελθούσα εβδομάδα.  Το 30μελές σύνολο της πόλης μας, έλαβε μέρος τιμητικά [εκτός διαγωνισμού] στη συναυλία της Παρασκευής, που αφορούσε στη διαδικασία ‘’GRANDPRIX’’ του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ και που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του κεντρικού πάρκου της Κατερίνης για την ανάδειξη της καλύτερης χορωδίας του Φεστιβάλ.

Η χορωδία που χειροκροτήθηκε θερμά για την παρουσία της, από τις 18 χορωδίες που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ, ερμήνευσε έργα από το Ελληνικό ρεπερτόριο, των συνθετών: Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Λάγιου και Σταύρου Ξαρχάκου.

Μία δεύτερη συναυλία έδωσε η χορωδία, στο μεγάλο ξενοδοχείο GrandPlatonHotel, της Παραλίας της Κατερίνης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και με τη θερμότατη φιλοξενία της Διεύθυνσης του ξενοδοχείου.

Τη χορωδία διηύθυναν και έπαιξαν πιάνο οι: Αρετούσα Νικολοπούλου και Αλμπένα Πενκόβα.

Την αποστολή συνόδευσαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός και τα μέλη του Δ.Σ. Παναγιώτης Αρκαδιανός, Ολυμπία Ζώη-Τσίρη και Γιώργος Σταματόπουλος.

 

You may also like...