15ο Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων

aaa-864x400_cΧανιά: 15ο Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων
Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης διοργάνωσε για 15η φορά το Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, στις 8 και 9 Απριλίου στα Χανιά.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης διοργάνωσε για 15η φορά το Αντιπολεμικό Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μετά από 15 χρόνια το Αντιπολεμικό Διήμερο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Το 2002 η αφορμή  του εγχειρήματος  ήταν ο πόλεμος των Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν, σήμερα οι πόλεμοι συνεχίζουν στη Μέση Ανατολή με τους βομβαρδισμούς και τις φρικαλεότητες του ISIS. Μπορεί να έχουν αλλάξει τα μέρη και τα χρόνια, αλλά οι ένοχοι παραμένουν ίδιοι και δεν είναι άλλοι από το κεφάλαιο την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ίδια παραμένουν και τα θύματα. Ολόκληροι λαοί πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την δίψα των λίγων για περισσότερα κέρδη και όσοι γλυτώνουν αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους. Τεράστια κύματα προσφυγιάς, πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο και στεναχώρια στα πρόσωπα χιλιάδων ανθρώπων έχουν γίνει συνηθισμένες εικόνες που τις αντικρίζουμε καθημερινά.

Την Παρασκευή, έμοιαζε σαν όλοι οι νέοι της πόλης να είχαν μαζευθεί σε ένα σημείο. Το σημείο αυτό ήταν το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Εκεί που πραγματοποιήθηκε η 1η ημέρα του 15ου Αντιπολεμικού Φεστιβάλ.

Το Αντιπολεμικό Διήμερο Φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια με αφορμή τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, συνεχίζει. Και χθες, από το απόγευμα, αρκετές εκατοντάδες επισκέφθηκαν τον χώρο και συμμετείχαν στη συζήτηση για το Πανεπιστήμιο την περίοδο της κρισης

 

You may also like...