Κατερίνα Πολέμη & Κaterine Duska «Moondance»

Polemi_Duska30x45posterΚατερίνα Πολέμη & Κaterine Duska
«Moondance»
Τετάρτη 2 Ιουλίου, ώρα: 9:00 μ.μ.
Opening Act: Αρετή Κοσμίδου
Ο Κήπος του Μεγάρου, παρά τη νεανική του ηλικία ως χώρος live μουσικών παραστάσεων, έχει γοητεύσει και κερδίσει μεγάλο μέρος των Αθηναίων και έχει κατοχυρωθεί σαν μια εναλλακτική κοιτίδα ποιοτικής μουσικής συνεύρεσης. Κατάφερε να συγκεράσει όλα τα είδη μουσικής, να προσελκύσει το νεανικό κοινό και η κάθε συναυλία να αποτελεί μια πρόταση ειδικά στημένη γι’ αυτόν το χώρο.
Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στον Κήπο του Μεγάρου, δύο νέα κορίτσια, η Κατερίνα Πολέμη και η Katerine Duska, συνδέουν δύο διαφορετικές κουλτούρες με πολυπολιτισμικά στοιχεία η καθεμία, ενώνουν τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες τους, επιλέγουν έναν κοινό τόπο έκφρασης και συγχρόνως διαφοροποιούνται, χαράσσοντας στην ίδια σκηνή η καθεμία τη δική της κατεύθυνση στο φως του φεγγαριού. Τη μουσική βραδιά θα ανοίξει η δεκαεξάχρονη Αρετή Κοσμίδου.
Η Κατερίνα Πολέμη, ελληνοβραζιλιάνικης καταγωγής, φημίζεται για την εκρηκτική ενέργεια και θεατρικότητα πάνω στη σκηνή, όπου η κιθάρα γίνεται προέκταση του σώματος της. Λατρεύει τον αυτοσχεδιασμό και τολμά στο ρεπερτόριό της: από τις αφροβραζιλιάνικες μελωδίες σε δικά της τζαζ κομμάτια, και από τον Γκέρσουιν στους Pink Martini και τις ναπολιτάνικες καντσονέτες – μια σπάνια ακροβασία στις μουσικές του κόσμου. Η Κατερίνα Πολέμη έγινε ευρύτατα γνωστή από το σάουντρακ της ταινίας Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη, που κέρδισε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών. Το πρώτο της όμως αγγλόφωνο προσωπικό άλμπουμ Spread The Music Not The Name περιλάμβανε δικές της αυθεντικές δημιουργίες.
Παράλληλα ξεκίνησε να γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, όπως η Ευρυδίκη για το θέατρο Πορεία του Δημήτρη Τάρλοου, που αποτελεί και τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, ενώ ετοιμάζει τη μουσική για τη Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Katerine Duska είναι μια τραγουδίστρια/τραγουδοποιός γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά με αναμενόμενες πολυπολιτισμικές επιρροές. Σε νεαρή ηλικία μυήθηκε στους ήχους της ελληνικής folk μουσικής και τις δουλειές των εθνικών συνθετών μας. Καθώς μεγάλωνε, έγινε φανατική ακροάτρια της soul, της pop και της r&b μουσικής, απ’ όπου και πήρε τη χαρακτηριστική soulful χροιά στη φωνή της. Σπούδασε κλασική κιθάρα, ερμήνευσε άριες και λίντερ των Βέρντι, Μότσαρτ και Σούμπερτ αλλά και ρεπερτόριο της τζαζ και τελικά επέλεξε να μείνει στις σύγχρονες επιρροές της. Το δικό της «One in a Million» είναι το τραγούδι με το οποίο συστήθηκε και αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό. Λίγο πριν από την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου της άλμπουμ και έχοντας αφήσει πίσω της ένα χειμώνα με επιλεκτικές, πλην εξαιρετικές, εμφανίσεις στην Αθήνα, ανεβαίνει στη σκηνή του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση.
Η παρέα μεγαλώνει με την δεκαεξάχρονη Αρετή Κοσμίδου, που θα ανοίξει τη συναυλία της βραδιάς. Η Αρετή, που κέρδισε τις καρδιές πολλών με τον ιδιαίτερα εκφραστικό και ευαίσθητο τρόπο ερμηνείας της, θα τραγουδήσει για πρώτη φορά μπροστά σε συναυλιακό κοινό, επιβεβαιώνοντας τη μοναδικότητα της χροιάς της, καθώς και τη μουσικότητα και την αθωότητα με την οποία προσεγγίζει το εξαιρετικό ρεπερτόριο που επιλέγει να ερμηνεύει και να διασκευάζει.
Η συναυλία της Κατερίνας Πολέμη και Katerina Duska είναι μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Minos EMI.
Προπώληση εισιτηρίων: € 10,00
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: € 12,00
Έναρξη προπώλησης: Τετάρτη 11 Ιουνίου
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

Επίσης:

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

You may also like...