Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση κοσμημάτων μαθητών

ekthesi_mathitikon_kosmimatonΈκθεση κοσμημάτων μαθητών
του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών
με έμπνευση τα αρχαία κοσμήματα του μουσείου
Σάββατο, 14 Ιουνίου, ώρα 18:30
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014, που για τη φετινή χρονιά έχει τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν», το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει έκθεση κοσμημάτων που φιλοτέχνησαν μαθητές του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, ο καλλιτεχνικός όμιλος του σχολείου με την εποπτεία του καθηγητή εικαστικών κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και της κοσμηματοποιού Ντέπης Τουσεμίτη επισκέφτηκαν τρεις φορές το Μουσείο. Περιηγήθηκαν με την καθοδήγηση αρχαιολόγων του Τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις αίθουσες που εκτίθενται έργα κοσμηματοτεχνίας και στη συνέχεια, δημιούργησαν κοσμήματα από ορείχαλκο, αντλώντας έμπνευση από τα πλούσια διακοσμητικά θέματα και σχήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον μνημειακό προθάλαμο του μουσείου. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ Γεώργιος Κακαβάς και ο διευθυντής του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών κ. Κωστής Κοντογιάννης.
Η έκθεση θα φιλοξενείται στην Αίθουσα 39 από τις 14 έως και τις 30 Ιουνίου 2014.
Γενική εποπτεία: Δρ Γεώργιος Κακαβάς
Επιμέλεια έκθεσης: Α.Χριστοπούλου, Δ.Καλεσοπούλου, Μ.Δρούγκα, Γ.Καραμαργιού
Υπεύθυνες εκδήλωσης: Δ.Καλεσοπούλου, Γ.Κουτσιανά, Μ.Σελέκου
Πληροφορίες: 213214 4813-14, 213214 4837, 213214 4891

 

You may also like...