14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας

Η 8η Μέρα | Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή
Στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, η Multitrab Productions διοργανώνει το ειδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα: Η 8η Μέρα | Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή.
“Την έβδομη ημέρα είχαν τελειώσει όλα τα έργα του θεού. Την ημέρα αυτή ο θεός αναπαύτηκε.”
Σε μια εποχή που η σχέση της τεχνολογίας και της επιστήμης με τη τέχνη συνεχώς ισχυροποιείται, οι τρεις αυτοί τομείς διαμορφώνουν τις εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς και έκφρασης. Μέσω του παραπάνω τρίπτυχου, τέχνη-τεχνολογία-επιστήμη, ο άνθρωπος καταφέρνει όχι μόνο να εξηγήσει τον φυσικό κόσμο αλλά και να επαναπροσδιορίσει τις δυνατότητές του και να δημιουργήσει νέες, ψηφιακές πραγματικότητες.
Η τέχνη και καλλιτεχνική δημιουργία, με την βοήθεια των τεχνολογικών μέσων, χρησιμοποιούνται ως ο μεσάζων επικοινωνίας μεταξύ ασύλληπτων και δυσνόητων επιστημονικών ιδεών και ανθρώπου. Αποκτούν τον ρόλο του αρωγού της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας. Έτσι, το ευρύ κοινό, και ιδίως οι νέοι, έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και τη τεχνολογία, καθίστανται κοινωνοί τους, ενσωματώνοντας τες βιωματικά και ενισχύοντας το ενδιαφέρον τους προς την εξερεύνηση και την εκπαίδευση.
Από την άλλη, καθώς η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας αλλάζουν ολοκληρωτικά κάθε έκφανση της ζωής καθιστώντας τον άνθρωπο τον “πανίσχυρο δημιουργό”, η τέχνη και η φιλοσοφία έρχονται να αμφισβητήσουν, να θέσουν ερωτήματα και να ασκήσουν κριτική στον τρόπο διαχείρισης αυτής της δύναμης. Ο τεχνολογικά αναπτυγμένος κόσμος δεν είναι ένας επίγειος παράδεισος, αντίθετα μπορεί να ενέχει αρκετούς κινδύνους ακόμα και για τον ίδιο τον δημιουργό του, τον άνθρωπο.
Με στόχο, λοιπόν, την εξερεύνηση των ουτοπικών και των δυστοπικών απόψεων σχετικά με το μέλλον της τέχνης, της τεχνολογίας και της επιστήμης, η Multitrab Productions και το 14ο Athens Digital Arts Festival σας προσκαλούν σε ένα διήμερο προβολών με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα του κινηματογραφικού αφιερώματος περιλαμβάνει πρώτες προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και έργα video art.
Την 8η μέρα ο άνθρωπος δημιούργησε την μηχανή. Αλλά δεν αναπαύτηκε.
FB Event
Video Teaser
*/Athens Digital Arts Festival 2018
Η 8η Μέρα | Ο άνθρωπος δημιούργησε τη μηχανή
Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι
Είσοδος Ελεύθερη
Πέμπτη 1/2/2018, 19:00 – 23:30
Παρασκευή 2/2/2018 , 19:00 – 23:30

You may also like...