13 Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Arts Festival

kalesma-summetoxis-gia-to-13o-athens-digital-arts-festival.w_lTo 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Arts Festival (από 18 έως 21 Μαΐου 2017) ανακοινώνει το κάλεσμα συμμετοχής του για το 2017 και σε καλεί να κοιτάξεις προς το «μετά-μέλλον».Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 ο Negroponte δήλωσε ότι «η ψηφιακή επανάσταση έχει τελειώσει». Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα και έχοντας δεχθεί την παγίωση της ψηφιακής κουλτούρας στην καθημερινότητας μας, προχωράμε σε πιο αφηρημένες δημιουργίες.
Ο νέος φουτουριστικός τρόπος ζωής αντικατοπτρίζεται από τη σύγκλιση των ορίων μεταξύ «αληθινού» και «εικονικού» σε ένα ακριβές αντίγραφο του φυσικού κόσμου σε ψηφιακή διάσταση. Εκεί, όλα μετρώνται σε ψηφία και είναι επομένως απλουστευμένα και διαφανή. Είναι όμως αυτό η «πραγματική» εξέλιξη;
Διερευνώντας αυτό το θολό μέλλον, το Athens Digital Arts Festival καλεί τους καλλιτέχνες να υπερβούν την ψηφιακή κουλτούρα και να ανταλλάξουν απόψεις υπό το θέμα #PostFuture.
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 31.01.2017. Δηλώσεις συμμετοχής στο www.adaf.gr .Παράλληλα, στόχος μας σε αυτή την ενδιαφέρουσα και ζωντανή συζήτηση είναι να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν την ίδια περιέργεια με εμάς για την ζωή μας στο «μετά-μέλλον».
Η αλληλεπίδραση με ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των δραστήριων κατοίκων – αλλά και των επισκεπτών της πόλης- είναι πρωταρχική επιθυμία και κατεύθυνση του φετινού Athens Digital Arts Festival του 13ου Athens Digital Arts Festival που περνάει σε μια νέα, ακόμα πιο ανοιχτή και διαδραστική σχέση με το κοινό του.

You may also like...