12ο Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ

Με την παράσταση «Ιππείς» του Αριστοφάνη, από τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου, ξεκίνησε το 12ο Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ που διοργανώνει το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), στους χώρους του 3ου – 4ου Γυμνασίου της πόλης.

Στο χαρετισμό του ο πρόεδρος του παραρτήματος Νίκος Πέρρος, τόνισε ότι το ΕΣΥΝ προβάλλει το θέατρο «σαν ένα σοβαρό ανάχωμα στις εξαρτήσεις» και συνέχισε τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς του ΕΣΥΝ και της δράσης του με την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά της, η πρωτεργάτης του θεατρικού σχήματος 7ου Γυμνασίου – 4ου Λυκείου Χριστίνα Μέκκα αναφέρθηκε στην υπόθεση της αριστοφανικής κωμωδίας, την πιο ωμή πολιτική κωμωδία του αρχαίου κωμωδού.

Στο τέλος της παράστασης το ΕΣΥΝ ευχαρίστησε τις διευθύνσεις 3ου και 4ου Γυμνασίου για την παραχώρηση του σχολείου, το οποίο θα φιλοξενήσει όλο το Φεστιβάλ καθώς και τους φορείς (ΤΑ – Παιδείας – Υγείας- σωματεία εργατικά) που με τον τρόπο τους συνέδραμαν και φέτος στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Επίσης το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για τη στήριξη του Φεστιβάλ. Ακολούθησαν απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων.

Τη Δευτέρα 26 Ιούνη το θεατρικό τμήμα του Λαοδάμα «Το επόμενο Βήμα» θα παρουσιάσει το έργο του Γρ. Ξενόπουλου «Το Φιόρο του Λεβάντε», την Πέμπτη το Γυμνάσιο – Λύκειο Σκριπερού θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στο Λόρκα και το Φεστιβάλ θα κλείσει το θεατρικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφών με το έργο του Τσέχοφ «Βότκα Μολότοφ».
http://www.esyn.gr/el/

You may also like...