12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2016

syros_heading_710-23 Ιουλίου 2016, Ερμούπολη, Σύρος
Το Φεστιβάλ Αιγαίου ιδρύθηκε το 2000 από τον Peter Tiboris, γενικό και καλλιτεχνικό διευθυντή της εταιρείας MidAmerica Productions με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ξεκινώντας αρχικά ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 50 νέους ταλαντούχους τραγουδιστές της όπερας από την Ευρώπη και την Αμερική να δουλέψουν στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης καλλιτεχνών, όπως των Sherrill Milnes, Martina Arroyo, Nicholas DiVirgilio και Carol Castel, συνδυάζοντας την εντατική εκγύμναση με επαγγελματικές εμφανίσεις στο πλαίσιο περιοδείας στα νησιά του Αιγαίου.
Για 12η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, παίρνει σάρκα και οστά, στην πανέμορφη Σύρο, από τις 10 ως τις 23 Ιουλίου.
240 καλλιτέχνες από 20 χώρες ,συμμετέχουν σε 18 συναυλίες μέσα σε 13 μέρες, στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων» «La piccola scala», στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην Della Grazia.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου περιλαμβάνει φέτος ως βασικό έργο στο πρόγραμμά της, τη διάσημη όπερα «Οι Παλιάτσοι», του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού μαέστρου Giovanni Pacor, (σ.σ είχε διατελέσει και διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αναλαμβάνοντας τη θέση του τα Χριστούγεννα του 2007). Η όπερα θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους , σε σκηνοθεσία Detlef Soelter.

You may also like...