11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Στο φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού:
εκδηλώσεις πολιτισμού σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ημαθίας και της Πέλλας.
Όπως κάθε χρόνο, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις εορτασμού της πανσελήνου του Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας.
Η 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στη δράση, διοργανώνοντας εκδηλώσεις που θα σμίξουν το παρελθόν με το παρόν κάτω από το φως του ολόγιομου αυγουστιάτικου φεγγαριού το βράδυ της 21ης Αυγούστου.
Στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας θα γιορτάσουμε την πανσέληνο με μία συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής με τον Δημήτρη Ερατεινό (στο πιάνο ο Θανάσης Τσολάκης), σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας.
Στον αρχαιολογικό χώρο Λόγγου Έδεσσας, “Τι φεγγάρι απόψε!…’’ Θα παρουσιάσουμε τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου από την Θεατρική ομάδα των φίλων του συλλόγου καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, σε συνεργασία με την ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Έδεσσας.
Η Παλαιά Μητρόπολη της Έδεσσας θα είναι επίσης επισκέψιμη τη νύχτα της πανσελήνου.
Η είσοδος είναι δωρεάν και η έναρξη της εκδήλωσης στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας είναι στις 22:00, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου Έδεσσας στις 21:00.
Πληροφορίες:
11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Διεύθυνση: Αντωνίου Καμάρα 3, 591 00 Βέροια
Τηλ: +30 23310 29737
Fax: +30 23310 71725
Email: 11eba@culture.gr
Βυζαντινό
Μουσείο Βέροιας
Οδός Θωμαΐδος 26, Βέροια
Τηλέφωνο: +30 23310 25847

You may also like...