10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

festival-mousikis-fragoulis-00Μάριος Φραγκούλης – “Αθήνα – Μπουένος Άιρες”. Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.
Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, το οποίο μετρά φέτος 10 χρόνια ζωής και προσφοράς. Το φεστιβάλ ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του φεστιβάλ κύριο Γιώργο Καλόφωνο. “Αισθάνομαι ότι η σημερινή προσέλευση είναι μία μεγάλη ανταμοιβή για όλα αυτά τα δέκα χρόνια προσφοράς. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, και μάλιστα σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες χωρίς τους πιστούς, σταθερούς χορηγούς μας” είπε ο κύριος Καλόφωνος. Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, ο οποίος αναφέρθηκε στη διεθνή απήχηση και επιτυχία του φεστιβάλ. “Αυτό ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, όταν είχα την τιμή πάλι να είμαι δήμαρχος της Αίγινας, είπε ο κύριος Μούρτζης, κάνοντας αναφορά στην πρώτη εκείνη συνάντησή του με την εμπνεύστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, κυρία Ντόρα Μπακοπούλου.
“Είμαι τρομερά συγκινημένη που βρισκόμαστε όλοι μαζί εδώ, στην έναρξη του φεστιβάλ που έχουν οργανώσει με τόση αγάπη και που το αρχίζει ο Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος δέχθηκε με πάρα πολλή χαρά να εγκαινιάσει το φετινό μας φεστιβάλ”, είπε η κυρία Μπακοπούλου χαιρετίζοντας τους εκατοντάδες φίλους του φεστιβάλ που “πλημμύρισαν” με την παρουσία τους την παραλία της Αύρας. “Έχω να σας πω ότι στο “τσακ” παραλίγο να μην γίνει φέτος, γιατί καθώς καταλαβαίνετε όλοι ζήσαμε τραγικές στιγμές. Ήταν η αγωνία, η απερίγραπτη για τη μοίρα της πατρίδας μας. Και εκεί που κανείς δεν είχε κέφι πραγματικά να το στηρίξει, ούτε εγώ, μία αχτίδα φωτός, μία αισιοδοξία, κάτι άλλαξε. Μία χαραμάδα αισιοδοξίας, την αρπάξαμε και είπαμε θα το κάνουμε”, είπε η κυρία Μπακοπούλου.
Στο καθαρά μουσικό κομμάτι της βραδιάς, το ταξίδι του κοινού ανάμεσα στην Αθήνα και το Μπουένος Άιρες ανέλαβαν μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, το κουιντέτο TANGartO: Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα), Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραμπάσο), Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο και ενορχηστρώσεις), ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η κυρία Αγαθή Δημητρούκα.

You may also like...