1° Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων

1° Φεστιβάλ
Νέων Χορογράφων
Πέντε ανερχόμενοι, ταλαντούχοι χορογράφοι σε ένα ερεθιστικό πρόγραμμα με απροσδόκητες συνεργασίες και πρωτότυπες οπτικές.
1-2 Φεβρουαρίου 2014    
            Ελπίδα Ορφανίδου & Juan Perno: Elpid’ arc (19:00)
Μια κινηματογραφική περφόρμανς, στην οποία oι δύο καλλιτέχνες αποφασίζουν να καταπιαστούν με ένα αδιανόητο εγχείρημα: να μιμηθούν τέλεια ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα στην ιστορία του κινηματογράφου, τη βωβή ταινία La Passion de Jeanne d’Arc (Το πάθος της Ζαν ντ’ Αρκ) του Carl Theodore Dreyer, με πρωταγωνίστρια τη Maria Falconetti. Η γοητεία του έγκειται στην αναπάντεχη συνάντηση του μυστικιστικού με το καθημερινό και το χιουμοριστικό.

Paul Blackman-Χριστίνα Γουζέλη: Vicious Cycle (21:00)
«Είναι άραγε κάθε νέο ξεκίνημα και μια νέα αρχή;» Ερώτημα ανοιχτό τόσο για την τέχνη όσο και για την ψυχανάλυση, που οι δύο χορογράφοι χειρίζονται με τη διεισδυτική ματιά και έντονη θεατρικότητα που χαρακτήρισε και το πρώτο τους έργο, Self Storage. Στη νέα τους δουλειά, με τίτλο Vicious Cycle διερευνούν το πώς μπορούμε να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της αέναης επανάληψης και να ξεφύγουμε από πρότυπα συμπεριφορών που μας οδηγούν στις ίδιες σκέψεις, πράξεις και λάθη

Τιμές εισιτηρίων:
18 € (ανά ημέρα)|Μειωμ.10€|Άνεργοι 5€
Πακέτο εισιτηρίων 2 ημερών: 25 € – Μειωμ. 14 €

6-7 Φεβρουαρίου 2014             

Λενιώ Κακλέα: deux∙l (19:00)
Η Λενιώ Κακλέα, εξαιρετική ερμηνεύτρια του Boris Charmatz, τολμάει μια συνεργασία με ένα από τα ιερά τέρατα του αμερικάνικου μεταμοντέρνου χορού, τη Lucinda Childs. Το deux∙l, που έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Παρίσι, ανιχνεύει το γυναικείο σώμα ως τόπο επικοινωνίας, σκέψης και συμβολισμών. Σκηνικά αντικείμενα, βίντεο και ειδικοί φωτισμοί συνθέτουν και διαλύουν ταυτόχρονα τις σχέσεις ανάμεσα σε εικόνα και νόημα, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της ηχητικής επένδυσης του διάσημου Ιάπωνα συνθέτη Ryoji Ikeda.

Παναγιώτα Καλλιμάνη: Contreplongées (21:00)
Έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς χορογράφους όπως η Joëlle Bouvier και ο Josef Nadj, η Παναγιώτα Καλλιμάνη στην πρώτη της προσωπική χορογραφία στρέφεται σε μια νέα ομάδα μη προνομιούχων, τους άστεγους. Δίνοντάς τους φωτογραφικές μηχανές μίας χρήσης, τους καλεί να αποτυπώσουν εικόνες της καθημερινότητάς τους, απαντώντας στα ερωτήματα: ποια είναι η κρυφή σας επιθυμία, τι θα θέλατε να έχετε και δεν έχετε, τι είναι ευτυχία για εσάς;

Τιμές εισιτηρίων:
18€ (ανά ημέρα)|Μειωμ. 10€|Άνεργοι 5€
Πακέτο εισιτηρίων 2 ημερών: 25 € – Μειωμ. 14 €

You may also like...