1ο Thessaloniki Science Festival

thessaloniki science festivalΤο www.ka-business.gr στηρίζει επικοινωνιακά το 1 ο Thessaloniki Science Festival που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης μας, από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2015. Κάντε αίτημα συμμετοχής και ταξιδέψτε στον κόσμο της επιστήμης και του πολιτισμού.
Πειράματα, εργαστήρια, workshops, διαδραστικές εκθέσεις και διαγωνισμοί, καθώς επίσης και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, ομιλίες, παραστάσεις και προβολές ταινιών θα καλύψουν το επιστημονικό του αντικείμενο/περιεχόμενο κατά το τετραήμερο αυτό διάστημα, προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την επιστήμη στην καθημερινότητά τους.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το British Council και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία ‐ SciCo» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την HELEXPO-ΔΕΘ και τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Συμμετέχει επίσης η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ενώ έκδηλο είναι το ενδιαφέρον ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Εκπαιδευτικών Οργανισμών, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Ινστιτούτων καθώς και των μεγαλύτερων Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
Οι θεματικές ενότητες καλύπτουν τις ακόλουθες κατηγορίες: Φυσική / Χημεία / Βιολογία – Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.
Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.
Εφόσον η πρόσκλησή μας στη μεγάλη αυτή επιστημονική διοργάνωση σας βρίσκει θετικούς, θα σας παρακαλούσαμε να υποβάλλετε την πρόταση σας, ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: www.thessalonikisciencefestival.gr/en/news_en/tsf15-submission/. εδω
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 20 Απριλίου 2015
Ελπίζουμε να σας έχουμε αρωγούς σ’ αυτή μας την προσπάθεια, εγκαινιάζοντας μαζί έναν ετήσιο θεσμό με θέμα την επικοινωνία της επιστήμης στο κοινό και τους νέους αυτής της πόλης.
Η συμμετοχή σας θα μας δώσει χαρά.

 

You may also like...