• Χωρίς κατηγορία

1ο Thessaloniki Animation Festival

the-art-of-being-killed-crayons-hand-abstract-720x1280Το 1ο TAF θα λάβει μέρος στον Κινηματογράφο ορόσημο «Αλέξανδρος» απέναντι από τον Λ.Πύργο στις 23-24-25 Οκτωβρίου 2015. Με συνεχείς προβολές animation από όλο τον κόσμο για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Ο επίτιμος καλεσμένος του TAF για το 2015 θα είναι ο Rony Oren ένας ειδήμονας του είδους και πρύτανης του τμήματος animation του Bezalel Academy of Fine Arts & Design Jerusalem ο οποίος θα δώσει πέραν την παρουσία του και τα φώτα του σε σεμινάρια (masterclass) για stop motion animation. Επίσης, έχουν προσκληθεί και άλλοι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης που θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα με ενδιαφέροντα εργαστήρια πάνω στην τέχνη του animation. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, το animation στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μηκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Έχουν ήδη συλλεχθεί πάνω από 8 ώρες διαγωνιστικό υλικό από όλο τον κόσμο.
Ποια είναι η AddArt
Η AddArt αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με αντικείμενο τη συνεισφορά και προώθηση του πολιτισμού. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Βασικοί στόχοι της AddArt είναι η προώθηση του πολιτισμού στο ευρύ κοινό και η δημιουργία πρωτότυπων έργων που θα φέρουν κοινωνικά μηνύματα.
Για να πετύχει τους στόχους της, η AddArt διοργανώνει ποικίλες δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου όπως εκδηλώσεις και φεστιβάλ με επίκεντρο τις εικαστικές, οπτικουαστικές και ψηφιακές τέχνες. Ακόμη, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές και ενήλικες που θέλουν να δημιουργήσουν, να εμβαθύνουν ή να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένες τέχνες, συνδυάζοντας τη δημιουργία με την κοινωνική ευαισθησία. Επιπλέον, η AddArt προχωρεί σε εκδόσεις και παρουσιάσεις των έργων που ολοκληρώνονται στη διάρκεια των δράσεών της με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή διάχυση και την προώθηση του μηνύματος της πολιτιστικής δημιουργίας.
Στο έμπειρο δυναμικό της που φτάνει μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, συγκαταλέγονται δημιουργοί comics, animators, σεναριογράφοι, κινηματογραφιστές και φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Οι τέχνες όπου δραστηριοποιούνται δημιουργοί της AddArt είναι η δημιουργία comic, animation, board games, video games, ζωγραφική, γλυπτική, κινηματογράφος, η συγγραφή σεναρίου, η δημιουργική γραφή και η τέχνη της αφήγησης εν γένει. Η βασική ομάδα πλαισιώνεται από έναν βασικό πυρήνα 20 εθελοντών που αυξάνονται σταθερά καθώς και από την παρουσία πολλών φίλων στις κατά τόπους δημιουργικές δράσεις ή ενημερωτικές εκστρατείες.
Αφιέρωματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό:
70 χρόνια Ελληνικό Animation: αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) όπου θα προβληθούν Ελληνικά animation που έχουν ξεχωρίσει από το 1945 έως σήμερα, με στόχο να γνωρίσει το κοινό του φεστιβάλ την Ελληνική παραγωγή animation.
“Be There Corfu Animation Festival”: Το σημαντικό Κερκυραϊκό φεστιβάλ θα προβάλει στο πλαίσιο του TAF τα καλύτερα επιλεγμένα animation των τελευταίων ετών του. Το “Be There Corfu Animation Festival” θα μας ταξιδέψει και σε παλαιότερες χρονιές του, για να μας θυμίσει πόσο όμορφη και διαχρονική είναι αυτή η τέχνη.
Επίτιμος Καλεσμένος, Rony Oren: Το TAF προσκαλεί τον Rony Oren, υπεύθυνο του τμήματος animation στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών Bezalel της Ιερουσαλήμ, για να παρουσιάσει τις μικρού μήκους ταινίες animation που δημιουργήθηκαν στο τμήμα του.
023Παράλληλες δράσεις με το Festival
• Πάρτυ έναρξης του TAF θα γίνει στο Bord-De-LEau ένα από τα πιο ιδιαίτερα και σικ μπαρ της πόλης με μουσικές επιλογές και ποτά να μας ανεβάζουν την διάθεση και να καλωσορίσουμε την animation γιορτή της Θεσσαλονίκης.(Εγνατίας 45)
• Πάρτυ λήξης του TAF θα γίνει στον πιο φρέσκο και κεντρικό χώρο της πόλης στον πολυχώρο WE. Εκεί μετά το πέρας όλων των προβολών εργαστηρίων και event θα βρεθούμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε με ένα μεγάλο πάρτυ το 1ο THESSALONIKI ANIMATION FESTIVAL. Στο πάρτυ θα μας συνοδέψουν μουσικές από ταινίες, σειρές ,animation και games με DJ sets οι Hiro, Kerrara, Taf.
• Παράλληλα event θα πλαισιώσουν το Festival και ένα από αυτά θα είναι η παρουσία του The Mindtrap όπου θα μεταφέρει δωμάτιο απόδρασης στον Κινηματογράφο Αλέξανδρο για τους φίλους του Festival.
• Κατα τη διαρκεια του φεστιβάλ θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών προσωπικής υγιεινής, χαρτικών και απορρυπαντικών, για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
To TAF Thessaloniki Animation Festival παρουσιάζει:
-Πάνω από 8ώρες διαγωνιστικό υλικό (short animation films) από όλο τον κόσμο
-Αφιέρωμα 1945-2015 70 χρόνια animation στην Ελλάδα σε συνεργασία και παρουσίαση της ASIFA.
-Αφιέρωμα των σπουδαστικών ταινιών animation του Bezalel University of fine arts of Jerusalem παρουσιάζει ο Rony Oren πρύτανης του τμήματος του εν λόγω πανεπιστημίου.
-Best Of του festival Be there Corfu Animation Festival
-Workshops, Maserclasses και QnA’s
Πρόγραμμα
Παρασκευή 23.10.2015
18:00-19:00 Έναρξη Festival
19:00-20:30 Αφιέρωμα στο Ελληνικό Animation 70 χρόνια (ASIFA)
21:00-22:30 1ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μηκρού μήκους
22:30 Πάρτυ Έναρξης @ Bord-De-LEau (Εγνατίας 45)
Σάββατο 24.10.2015
11:00-13:00 Masterclass Character Design με τον Γιάννη Τεξή
17:00-18:00 Masterclass Stop Motion με τον Rony Oren
18:00-19:00 QnA του Rony Oren Ο master του Stop Motion στην διάθεσή σας να απαντήσει τις ερωτήσεις σας.
19:30-23:30 2ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μικρού μήκους
Κυριακή 25.10.2015
11:00-13:00 Masterclass Storytelling με τον Δημήτρη Σαββαΐδη
16:00-17:00 Best Of from Be there Corfu Animation Festival
17:15-18:30 Αφιέρωμα Σπουδαστικών Ταινιών Bezalel University of Jerusalem παρουσιάζει ο Rony Oren
19:00-21:00 3ο Διαγωνιστικό πακέτο ταινιών animation μηκρού μήκους
21:15-22:00 Τελετή λήξης Ανακοίνωση νικητών Βράβευση
22:30 Πάρτυ Λήξης @ WE (3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη)

You may also like...