1ο Mirabello Jazz Festival 2015

frgd_O Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάζει ένα πραγματικά διεθνές φεστιβάλ τζαζ, σε μια από τις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες στην Ελλάδα.Στο περίφημο κόλπο της Μιραμπέλου, απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκα στην Ελούντα της Κρήτης, αυτό το φεστιβάλ θα γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ στην Ευρώπη.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Την διάσημη μουσικό από την Νέα Υόρκη που παίζει κιθάρα και σιτάρ, την Νανά Σιμόπουλος με το group της μαζί με τα χορευτικά και τα πολυμέσα της χορογράφου / ερμηνεύτριας Caryn Heilman.
-Την συναρπαστική και ανερχόμενη τζαζ τραγουδίστρια Σάσα Παπαλάμπρου με το τρίο της σε ένα project ελληνικής λαϊκής  μουσικής που αποδίδεται με τρόπο τζαζ.
-Τον διεθνούς φήμης, βραβευμένο σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη με το κουαρτέτο του. Ο Δημήτρης έχει κάνει πολλές εμφανίσεις ανά τον κόσμο σε γνωστά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Τζαζ του Λονδίνου @ Ronnie Scott ‘s, Smithsonian Festival στο Αμερικανικό Μουσείο Ιστορίας και συναυλίες στο Dizzy’ s Club Jazz στο  Lincoln Center, Yale και Birdland στη Νέα Υόρκη.
Διοργανωτές: Mirum, Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Δημήτρης Βασιλάκης.
Πρόγραμμα:
Κυριακή 26 Ιουλίου @ 20:00
1)
Sassa Papalamprou Trio
Κορυφαία Ελληνίδα τζαζ τραγουδίστρια. Νέες και φρέσκες τζαζ προσεγγίσεις γνωστών ελληνικών δημοτικών τραγουδιών.
Παρουσίασε πρόσφατα τη δουλειά της με τον Δημήτρη Βασιλάκη και το κουαρτέτο του στο κατάμεστο (πάνω από 2.000 άτομα )  μουσείο της Ακρόπολης.
Sassa Papalamprou vocals/keyboards/accordeon
Apostolos Kaltsas electric bass/electronics
Solis Mparkis percussion/vocals
http://www.sassapapalamprou.com/
2) Nana Simopoulos Group
Μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως κιθαρίστριες που έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει παρέα με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Dave Liebman, ο Δημήτρης Βασιλάκης, ο Charlie  Haden, o Billy Higgins, ο Sultan Khan κ.α.
Η “World music of Nana” είναι ένα εξελικτικό project  που απορροφά μουσική από την τζαζ, την Ινδική, την Ελληνική Λαϊκή και άλλες παραδόσεις, με την προσθήκη των πολυμέσων και του χορού της χορογράφου και ερμηνεύτριας Caryn Heilman.
Η Nana τραγουδά, παίζει κιθάρα και σιτάρ και παρουσιάζει επίσης ένα πολύ δυνατό concept του διάσημου τραγουδιστή Bobby McFerrin, το “Circle Of Song”, που περιλαμβάνει όλους τους μουσικούς και μέρος του κοινού, σε ένα συλλογικό φωνητικό και body percussion, αυτοσχεδιασμό.
Nana Simopoulos guitar/sitar/vocals
Caryn Heilman vocals/percussion/dance
Manos Loutas double bass
Solis Mparkis percussion/vocals
http://nana.net/
3) Dimitri Vassilakis Quartet: “Daedalus Project – Across The Universe”
Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σαξοφωνίστες τραγουδιστές και συνθέτες της τζαζ σε όλο τον κόσμο.Έχει ηχογραφήσει και έχει κάνει παραγωγές για την ιστορική  Candid Records στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και έχει παίξει με κορυφαίους διεθνείς μουσικούς της τζαζ όπως ο Ralph Peterson, ο Dave Kikoski, ο Jeff Tain Watts, ο Dave Liebman, ο  Marc Johnson, ο Abdullah Ibrahim, ο Jamie Cullum, ο Adam Nussbaum κ.λπ. 
Παρουσιάζει TED συνομιλίες σχετικά με το θέμα του “τζαζ δημοκρατία” και έχει παίξει για τρεις Έλληνες προέδρους και έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Bill Clinton, ενώ ο ίδιος κάνει branding τα αυτοκίνητα της Bentley σε όλο τον κόσμο. Το project αυτό έχει παρουσιαστεί στο περίφημο τζαζ κλαμπ Dizzy ‘s στο Lincoln Center, και έχει ισχυρές επιρροές από την ελληνική & κρητική  καθώς και τη από την σύγχρονη τζαζ μουσική και έχει ηχογραφηθεί με την συμμετοχή των καλύτερων μουσικών της Νέας Υόρκης.Αυτό το άλμπουμ ήταν το άλμπουμ της χρονιάς για το BBC και έχει παρουσιαστεί στα: Yale, Lincoln Center, Birdland, Ronnie Scott ‘s, Jazz Festival του Λονδίνου  και σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο.
Dimitri Vassilakis saxes/vocals
Manos Saridakis keyboards
Manos Loutas double bass
Panos Tziniolis drums
Special guest Dimitris Papadopoulos trumpet
http://www.dimitriosvassilakis.com/

You may also like...