1ο Athens Ska! Festival στο An Club

thumbnail (2)Το πρώτο SKA Festival στην Ελλάδα είναι γεγονός! Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο ιστορικός χώρος του ΑΝ Club θα μεταμορφωθεί σε STUDIO ONE και η καρδιά της Αθήνας θα γεμίσει με ήχους Ska και 2Tone μέχρι Rocksteady και Reggae.
Πέντε, ξεχωριστές, μπάντες από, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και φυσικά την Ελλάδα θα μας χαρίσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία και θα μας ταξιδέψουν η κάθε μια με τον δικό της τρόπο στον μαγικό κόσμο της SKA μουσικής!
Vespes από το Αthens vespa club, merchandising, άφθονη μπύρα από την μικροζυθοποιία ΣΟΛΟ , μουσικές από τον DJ John Matto και φυσικά πολύ πολύ SKA μουσική.
Bands:
Skarface (France) – Οι Skarafe είναι μια third wave ska band kai δημιουργήθηκαν το 1991 στην Γαλλία. Έχουν πραγματοποήσει περισσότερες από 1.200 συναυλίες , σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Εχουν κυκλοφορήσει πάνω από 14 Albums, singles και ep’s
The Offenders (Ιtaly) – Οι The Offenders δημιουργήθηκαν το 2005 στην Ιταλία αλλά από το 2009 η βάση τους είναι το Βερολίνο. Αποτελούν ένα από τα πιο ενεργητικά και δυναμικά σχήματα της SKA μουσικής σκηνής με επιρροές από 2tone ska και mod79 μέχρι rocksteady και rockabilly. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουν περιοδεύσει στην Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σκωτία, Ιρλανδία- Ισπανία. Εχουν κυκλοφορήσει πάνω από 11 Albums, singles και ep’s

Aggressors BC (Belfast City) (Ireland) – Οι Aggressors BC (Belfast City) δημιουργήθηκαν στο Belfast το 2009. Επαιξαν το πρώτο τους live «ανοίγοντας» τον Vic Ruggerio και έχουν μοιραστεί την σκηνή με ονόματα όπως Pama International, The Slackers, Les Skalopes, RDF, Steve Ignorant, Smoke like a Fish, Beer Beer Orchestra και αλλους . Παίζουν μια μύξη up-tempo, energetic Ska καθώς και Reggae και Bass heavy Dub.

Bluebeat Company (Τhessaloniki – Greece) – Οι Bluebeat Company ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη τέλη του ‘14, αρχικά από τέσσερα άτομα για να καταλήξουν στα έξι! Η μουσική τους αφορά κυρίως το λεγόμενο root ska της δεκαετίας του ΄60 στην Τζαμάικα και περιλαμβάνει γενικά ska, skinhead reggae και rocksteady ήχους. Το όνομα της μπάντας παραπέμπει σε αυτό το είδος της πρώιμης ska. Έχουν κυκλοφορήσει ένα demo αποτελούμενο από πέντε τραγούδια με τίτλο “A Bottle Named Lucy” και ετοιμάζουμε έναν split δίσκο με τους Contenders .

The Contenders (Athens – Greeece) – Οι Contenders προέκυψαν τον χειμώνα του 2013 στην Πλατεία Βάθης. Αρχές του 2016 η μπάντα ηχογράφησε πέντε κομμάτια για split 12ιντσο δίσκο με τους συνοδοιπόρους Bluebeat Company. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την αυτοσχέδια Uppercut Records. Οι Contenders είναι εφτά στον αριθμό και απασχολημένοι με το να εντάσσουν soul στοιχεία στις σκα και ροκστεντι συνθέσεις τους.

You may also like...