1ο Φεστιβάλ Kite Parade στο Σχοινιά

Γιγάντια χταπόδια, ψάρια «κλόουν», πολύχρωμες μέδουσες και εντυπωσιακά σαλάχια βγαίνουν από το βυθό της θάλασσας για να κατακλύσουν τον αττικό ουρανό κατά τη διάρκεια του 1ου φεστιβάλ χαρταετού που θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Ιουνίου στην παραλία του Σχοινιά.

Τεράστιοι χαρταετοί μήκους από τρία έως 30 μέτρα σε πρωτότυπα σχέδια εμπνευσμένα από τον κόσμο της θάλασσας, τον άνεμο ή τη φαντασία θα πετούν πάνω από την παραλία κατά τη διάρκεια της εναέριας φαντασμαγορικής παράστασης και θα προσφέρουν στους θεατές μια μοναδική οπτική εμπειρία. Οι χαρταετοί θα πετάξουν ψηλά «ζωγραφίζοντας» στον ουρανό και δημιουργώντας εναέριες εικόνες.

Το 1ο Kite Parade έχει ως σύνθημά του «Κοίτα ψηλά» και βασικό στόχο να μεταδώσει χαρά και αισιοδοξία. «Θέλουμε οι θεατές να καθίσουν κάτω και να στρέψουν το βλέμμα τους ψηλά. Είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι που να δώσει αφορμή στον κόσμο να κοιτάξει ψηλά, να χαλαρώσει και να χαρεί», εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εμπνευστής του φεστιβάλ, Γιάννης Πρασσάς.

«Τιμώμενο» είδος του 1ου φεστιβάλ θα είναι το χταπόδι, ένας θαλάσσιος οργανισμός που συνδέεται άμεσα με τις ελληνικές θάλασσες, αλλά έχει και τη δυνατότητα να ελίσσεται με μεγάλη χάρη. «Είναι ένα kite υπέροχο στον ουρανό, έχεις την αίσθηση ότι κινείται στη θάλασσα. Επίσης, το χταπόδι είναι συνυφασμένο με το ελληνικό καλοκαίρι», περιγράφει ο κ. Πρασσάς.

Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται στην Ελλάδα ένα τέτοιο φεστιβάλ, ωστόσο αποτελεί μεγάλη παράδοση στο εξωτερικό και κυρίως στην Κίνα και την Ινδία. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, η Ελλάδα «είναι ιδανική χώρα για ένα τέτοιο φεστιβάλ, καθώς έχει απέραντες και φιλόξενες παραλίες, μεσογειακό ήλιο και σχεδόν καθημερινό άνεμο, στοιχεία που συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό. Επίσης, βασικό είναι το γεγονός ότι ο χαρταετός είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα, οπότε οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εκτεθεί στη χαρά να πετάς ένα χαρταετό».

Ο κ. Πρασσάς εκτιμά ότι το πέταγμα χαρταετού μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός για τουριστική προβολή, γι’ αυτό στόχος των διοργανωτών είναι το φεστιβάλ να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του 1ο Kite Parade, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να πετούν και οι ίδιοι γιγάντιους χαρταετούς, προκειμένου να νιώσουν την ικανοποίηση μιας επιτυχημένης απογείωσης, να απολαύσουν την αλληλεπίδραση με τον άνεμο και να προσπαθήσουν να κρατήσουν τον χαρταετό ψηλά.

«Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, αλλά και να χτίσουμε μια κοινότητα ανθρώπων που θα ασχοληθούν με το χόμπι αυτό», συμπληρώνει ο κ. Πρασσάς.

Τις ημέρες του 1ο Kite Parade θα διεξαχθούν και παράλληλες δράσεις. Στην παραλία θα στηθεί ιμάντας ισορροπίας με επιδείξεις από αθλητές, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και εντυπωσιακές συνθέσεις από πέτρες παραλίας σε εντελώς παράδοξη ισορροπία («stone balance»). Τέλος, το κοινό θα κληθεί να φωτογραφίσει στιγμιότυπα του φεστιβάλ και να ανεβάσει τις φωτογραφίες του στο Instagram και ένας νικητής θα κερδίσει έναν χαρταετό- χταπόδι μήκους 15 μέτρων.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην παραλία του Σχοινιά απέναντι από την είσοδο του Κωπηλατοδρομίου. Η ώρα έναρξης του θα είναι περίπου στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα (η ακριβής ώρα θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες).

Για τη γνωριμία του κοινού με το Kite Parade θα διοργανωθούν δύο προκαταρκτικές εκδηλώσεις (pre events), την Κυριακή 14 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου, στον ίδιο χώρο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η είσοδος στο φεστιβάλ και στις προκαταρκτικές εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

http://www.kiteparade.com/
https://www.facebook.com/pg/thekiteparade/about/?ref=page_internal

info@kiteparade.com

You may also like...