1ο Φεστιβάλ Όπερας

operaΤέσσερις παραστάσεις, τρεις στη Ρωμαϊκή Αγορά και μία στο Μέγαρο Μουσικής, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Όπερας στη Θεσαλονίκη, από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για τις όπερες «Κάρμεν» του Μπιζέ, «SuorAngelica» του Πουτσίνι, «Διδώ και Αινείας» του Πέρσελ και «Νόρμα» του Μπελίνι.
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες, υπό τις οδηγίες των λυρικών καλλιτεχνών και μουσικών, Κασσάνδρας Δημοπούλου και Φίλιππου Μοδινού, παρουσιάζουν γνωστές όπερες, ανάμεσά τους και τη «Νόρμα» του Μπελίνι με τη διεθνούς φήμης υψίφωνο Τζένη Δριβάλα.
Επειτα από πολύχρονες και λαμπρές σπουδές στο εξωτερικό, η Κ. Δημοπούλου και ο Φ. Μοδινός, ζευγάρι στη ζωή και συχνά στη σκηνή, επέστρεψαν στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη και ίδρυσαν το 2011 την ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα Skull of Yorick Production, η οποία και διοργανώνει το Φεστιβάλ Οπερας. Προηγήθηκαν επτά όπερες και περισσότερες από 50 παραστάσεις μέσα σε δύο χρόνια.
Οι τρεις όπερες -«Κάρμεν» του Μπιζέ, «SuorAngelica» του Πουτσίνι, «Διδώ και Αινείας» του Πέρσελ- θα παρουσιαστούν με δωρεάν είσοδο, ενώ χαμηλές θα είναι οι τιμές του εισιτηρίου για τη «Νόρμα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μέρος των εσόδων θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• «SuorAngelica»: 16 Σεπτεμβρίου, 21:30 – 22:45, στη Ρωμαϊκή Αγορά, με ελεύθερη είσοδο
• «Κάρμεν»: 18 Σεπτεμβρίου, 21:30 – 23:00 στη Ρωμαική Αγορά, με ελεύθερη είσοδο
• «Διδώ και Αινείας»: Ρωμαϊκή Αγορά, 21:30 – 22:30, στη Ρωμαϊκή Αγορά, με ελεύθερη είσοδο
• «Νόρμ»: 26 και 27 Σεπτεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής, εισιτήρια 25, 20, 15 ευρώ

You may also like...