1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου

αρχείο λήψης (1)Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, από τις 27 -29 Μαϊου, το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, με πρωτοβουλία του Τουριστικού
Ομίλου Βέροιας, σε συνεργασία με την Ένωση Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Κατά γενική ομολογία η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς όλες οι προγραμματισθείσες δράσεις και δραστηριότητες έγιναν με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον.
Οι εργασίες του Φεστιβάλ άρχισαν το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαϊου, με το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το ροδάκινο, στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας.
Η υποδοχή των συνέδρων έγινε σ’ ένα χώρο εμπλουτισμένο με έντυπο υλικό από τους φορείς παραγωγής και τις εταιρίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων και λιπασμάτων και με την εγγραφή τους έπαιρναν τον ειδικό φάκελο του συνεδρίου.
Ο πρόεδρος του ΤΟΒ, Ζήσης Πατσίκας και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν πανταχού παρόντες για την εξυπηρέτηση των συνέδρων. Ήταν πραγματικά μία γιορτή, με επίκεντρο το ροδάκινο. Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο Δημήτρης Βλαχόπουλος, μετά από πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Βέροιας, Νίκου Ουσουλτζόγλου, τιμής ένεκεν, καθώς ο προταθείς υπήρξε πρόεδρος του ΤΟΒ στις γιορτές παραγωγής (1958-62), που είχαν πανελλήνια απήχηση.
Ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε στις γιορτές παραγωγής, που ανέδειξαν τη Βέροια, όπου η συμμετοχή αλλά και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, με τις παρελάσεις των αρμάτων κ.α. Χαρακτηριστικό της εποχής εκείνης, όπως τόνισε, ήταν ο μεγάλος αριθμός εθελοντών σε όλες τις εκδηλώσεις. Στις εργασίες του συνεδρίου ήταν οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Αντωνίου, Βεσυρόπουλος και Καρασαρλίδου, οι οποίοι απεύθυναν και χαιρετισμό. Σημαντικό είναι ότι την αίθουσα πλαισίωσαν παραγωγοί – γεωπόνοι της περιοχής, αλλά και από άλλους νομούς, αλλά και βετεράνοι μέλη του ΤΟΒ. Οι παυρερισκόμενοι θέλησαν να ακούσουν, να δουν και να συζητήσουν το χθες και το αύριο, όσον αφορά στο ροδάκινο και παράλληλα ενημερώθηκαν για τις δράσεις του ΤΟΒ, τότε και τώρα. Μετά την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε η βράβευση του γεωπόνου Βασίλη Κουκουργιάννη από τον ΤΟΒ και την Ένωση Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας για την προσφορά του στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ροδακινοκαλλιέργειας στην Ημαθία και γενικά στη χώρα μας.

You may also like...