1ο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Νηπίων

afisa1-683x1024Ο Α.Ο.Ν. ΑΣΤΕΡΑΣ Ρεθύμνου και οι ακαδημίες του υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και με την στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Νηπίων.
Στην πρωτότυπη αυτή δράση όπου όμοια της δεν έχει υπάρξει θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά του νηπιαγωγείου (αγόρια-κορίτσια) και συγκεκριμένα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2010-2011 να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Η ημέρα διεξαγωγής του θα είναι το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στο Στάδιο Ρεθύμνου (Σοχώρα).
Η εν λόγω διοργάνωση θα έχει σαν επίκεντρο το παιδί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση με παιχνίδια ποδοσφαίρου 3ME3 όπου οι ομάδες(αποτελούμενες από 3 παιδιά)που θα αγωνιστούν θα δημιουργηθούν λίγο πριν την έναρξη των παιχνιδιών χωρίς να αντιπροσωπεύουν κάποια ομάδα ή νηπιαγωγείο. Στους αγώνες 3ME3 που θα δώσουν οι λιλιπούτιοι πρωταγωνιστές δεν θα κρατηθεί σκορ αγώνων αλλά και ούτε ανάδειξη νικητών αφού όλοι θα είναι νικητές
λαμβάνοντας αναμνηστικά μπλουζάκια και μετάλλια. Παράλληλα τα παιδιά θα διαγωνιστούν και σε άλλες δοκιμασίες διασκεδαστικού χαρακτήρα λαμβάνοντας επίσης πλούσια δώρα και αναμνηστικά.
Σκοπός της «γιορτής» είναι να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, δίνοντας τους την ευκαιρία για πρώτη φορά να παίξουν και να συμμετάσχουν σε παιχνίδια με άλλα παιδιά υπό το βλέμμα των γονιών, παππούδων, φίλων κ.α. Ο βασικός στόχος θα είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα του ομαδικού αθλήματος και να διαπιστώσουν, δια ζώσης, τον λόγο για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με ειδικούς, τα ομαδικά αθλήματα, εκτός από τα οφέλη στην υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού, ενθαρρύνουν και ενισχύουν την φιλία, τον σεβασμό, την εργατικότητα, την επιμονή και την αυτοπεποίθηση.

You may also like...