1ο Φεστιβάλ Νηπίων

 

sportfestival_1Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η διοργάνωση που ανέλαβε ο Αστέρας Ρεθύμνου με το 1ο Φεστιβάλ Νηπίων. Το γήπεδο της Σοχώρας για ένα ολόκληρο πρωινό Κυριακής μετετράπη σε μια απέραντη παιδική χαρά, όπου πάνω από 200 και παιδιά, αγόρια και κορίτσια συμμετείχαν σε παιγνίδια ποδοσφαίρου.
Φορώντας φανελάκια των συλλόγων τους αλλά και τα γνωστά φανελάκια προπόνησης συνέθεσαν μία ποικιλία χρωμάτων στο ιστορικό γήπεδο και στο τέλος ανταμείφθηκαν από τους διοργανωτές με μπλουζάκια, μετάλλια, επαίνους μα πάνω από όλα, με τη μεγάλη χαρά της συμμετοχής.
Το ποδόσφαιρο αποτέλεσε αφορμή για ένα ατελείωτο παιγνίδι. Παιδιά των ομάδων αλλά και των νηπιαγωγείων της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αστέρα, έτρεξαν, έπαιξαν και συμμετείχαν σε παιχνίδια και δράσεις που είχε επιμεληθεί και σχεδιάσει άψογα με κάθε λεπτομέρεια το Τεχνικό Επιτελείο των Ακαδημιών του ρεθεμνιώτικου συλλόγου. Μ’ αυτό συνεργάστηκαν και οι προπονητές των ανδρών όπου συνέβαλαν ουσιαστικά και έβαλαν το… χέρι τους στην επιτυχία.
Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει για τα πάντα, καθώς παρείχαν στα παιδιά νερό και φρούτα. Στόχος δεν ήταν απλά να εξυπηρετήσουν την ανάγκη της σίτισης για τους νεαρούς φιλόδοξους ποδοσφαιριστές αλλά και να περάσουν το μήνυμα της σωστής διατροφής. Παράλληλα με το παιγνίδι, συνδυαζόταν η διασκέδαση καθώς στο γήπεδο υπήρχε DJ με και μουσική.
Κοντά στα παιδιά φυσικά ήταν οι γονείς. Υπολογίζεται ότι πάνω από 300 ήταν οι γονείς και οι παππούδες των μικρών συμμετεχόντων.
Το σκηνικό άλλωστε άρεσε σε όλους. Η Σοχώρα έμοιαζε να έχει ντυθεί στα γιορτινά της, καθώς διακοσμούσαν σ’ αυτήν μπλε και κίτρινα μπαλόνια από άκρη σε άκρη με τη μασκότ του Αστέρα, τον «ΑΣΤΕΡΙΑ» να χαρίζει χαρά και γέλιο στα παιδιά και στους συνοδούς τους και να ομορφαίνει με την παρουσία της την εκδήλωση.
Το 1ο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Νηπίων τίμησαν με την παρουσία τους βοηθώντας και στις απονομές, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπίσκοπου Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Πάτερ Νικόλαος, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Παρασύρης, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Β. Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ρ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών Ε.Π.Σ.Ρ. Τίτος Χνάρης και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου Μιχάλης Βοσκάκης.
Όλα τα παραπάνω δεν προέκυψαν μόνα τους… Εκτός από τη δουλειά των υπευθύνων της ακαδημίας χρειάστηκε και η οικονομική στήριξη από διάφορους φορείς. Πιο συγκεκριμένα στο 1ο Φεστιβάλ Νηπίων, ανταποκρίθηκαν, η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνου-Τμήμα Αθλητισμού, τα αθλητικά καταστήματα Macron store και Sporty’s, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η φρουταγορά «Περνιετάκης», η κάβα «Θυμιανός», ενώ για την κάλυψη Α’ βοηθειών συνέβαλε με την παρουσία του, το Σώμα Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών Ν. Ρεθύμνης και για την ιατρική κάλυψη στον γιατρό κ. Αλεξανδράκη Αντώνιο.
Φυσικά τα εύσημα από τους διοργανωτές αποδόθηκαν και στους γονείς αλλά και στα νηπιαγωγεία που συμμετείχαν, διότι χωρίς την συμβολή τους δεν θα είχε επιτυχία η δράση αυτή.
Το 1ο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Νηπίων τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν και τις απονομές στους συμμετέχοντες, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπίσκοπου Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Πάτερ Νικόλαος, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης, εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ι. Παρασύρης, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Β. Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ρ. κ. Γ. Δασκαλομαρκάκης, ο πρόεδρος της επιτροπής υποδομών Ε.Π.Σ.Ρ. κ. Τ. Χνάρης και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου κ. Μιχαήλ Βοσκάκης.
Το επόμενο Φεστιβάλ Νηπίων δόθηκε για του χρόνου την ίδια περίοδο.

You may also like...