1ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Η “Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού”, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου εδρεύει στο Ναύπλιο και μέρα με τη μέρα αποκτά παρουσία στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η φιλοσοφία της εμπεριέχει τα στοιχεία της έρευνας, αναζήτησης, καταγραφής, ανάδειξης και προβολής τοπικών εδεσμάτων, με παράλληλη αναφορά στη μυθολογία, τον πολιτισμό, τη λαογραφία, τα αξιοθέατα, τον εναλλακτικό τουρισμό και τα προϊόντα της κάθε περιοχής.
Η όλη διαδικασία στηρίζεται στο τρίπτυχο “Πρωτογενής παραγωγή, Πολιτισμός, Διαδραστικός τουρισμός”.
Πρόκειται για μια αμφίδρομη προσέγγιση, αφού τα εδέσματα θα πλαισιώνονται, θα ταυτίζονται και θα αναδεικνύονται από την κουλτούρα της περιοχής, ενώ το τουριστικό πρόσωπο, ο πολιτισμός, η ιστορία της περιοχής, θα αντικατοπτρίζεται ακόμα και στις γευστικές προτάσεις, δηλαδή στις πραγματικές ρίζες των εδεσμάτων.
Έτσι, ο συνολικός σκοπός της προσπάθειας αυτής, δεν θα είναι μόνο η γνωριμία με το έδεσμα, αλλά και οι μύθοι της περιοχής, τα προιόντα, το τουριστικό προιόν, κλπ. Δηλαδή, μια συνολική προσέγγιση που θα διευρύνει τους ορίζοντες και τις επαφές μας.
Οι κύριες κατευθυντήριες γραμμές στην εκδήλωση “1ο Φεστιβάλ Ναυπλίου”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι Ναυπλίου, από τις 2 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2017, είναι τρεις:
-Πολιτισμός
-Οινογνωσία
-Γευσιγνωσία
Παράλληλα με την εκδήλωση αυτή, θα πραγματοποιηθούν μονοήμερα συνέδρια, μουσικές-χορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, για το πρόγραμμα, των οποίων θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση.
https://www.peloponnesian-gate.com/

You may also like...