1ο Φεστιβάλ κυπρίνου ανοικτών συμμετοχών – ΑΣΕΑΠ 2016

kyprinos-aseap-2016Με τον υδράργυρο σταδιακά να ανεβαίνει, άρχισε να ανεβαίνει και η διάθεση για ψάρεμα, αλλά και η ανυπομονησία για τα καθιερωμένα φεστιβάλ αθλητικής αλιείας που συνηθίζει να διοργανώνει τον Μάη ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου. Έτσι και φέτος, δεκάδες ψαράδες (70 στο σύνολο!) περίμεναν την καθιερωμένη διοργάνωση που έλαβε χώρα στις 7 και 8 Μαΐου 2016 στην περιοχή της Αιανής, στη λίμνη Πολυφύτου.
Ψαράδες από την περιοχή, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι ανήκουν στους συλλόγους της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, πήραν μέρος σε ένα συναρπαστικό διήμερο στον μαγευτικό και συνάμα αλιευτικά δύσκολο Αλιάκμονα. Τα ζευγάρια συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα της Αιανής στις 8 το πρωί του Σαββάτου για τη διαδικασία της κλήρωσης, και αφού κληρώθηκαν, ξεκίνησαν για τις ψαρεύτρες τους όπου και έστησαν τον εξοπλισμό τους.
Ο καιρός δυστυχώς δεν ήταν με το μέρος των διοργανωτών, αλλά ούτε και των ψαράδων, μιας και το μεσημέρι του Σαββάτου η καταιγίδα άλλαξε πολύ τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και νερού, με αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει φτωχά αποτελέσματα.
Παρόλα αυτά κανένας συμμετέχων δε στερήθηκε το κέφι του, και όλοι βρήκαν την ευκαιρία για ψήσιμο και πειράγματα, μιας και τα ψάρια μπορεί να ήταν εκεί, αλλά δεν είχαν όρεξη να φάνε!
Στο φεστιβάλ, εκτός από τους συμμετέχοντες που διαγωνίστηκαν για την κατάκτηση μίας θέσης, μπορούσαν να διαγωνιστούν εκτός συναγωνισμού και ζευγάρια τα οποία ήθελαν να επιλέξουν ψαρεύτρα εκτός κλήρωσης.
kyprinos-aseap-2kyprinos-aseap-2016-4Πολύ σημαντικό κομμάτι του αγώνα ήταν οι συμμετοχές των μικρών παιδιών, τα οποία υπό την εποπτεία των γονιών τους πέρασαν φανταστικά, απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και την μαγευτική ομορφιά του Αλιάκμονα.
Ο αγώνας είχε διάρκεια 32 ωρών χωρίς διακοπή και τα αποτελέσματά του έχουν ως εξής:
1η θέση: ΟΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ – ΠΑΝΙΔΗΣ 6,2 κιλά
2η θέση: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
3η θέση: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΑΒΑΡΙΑΣ
4η θέση: ΚΟΥΤΡΟΥΔΗΣ – ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ
Το μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα αλίευσε η ομάδα Οτουντζίδης-Πανίδης και ήταν ένας κυπρίνος 6,2 κιλών που τους χάρισε και την πρωτιά.
kyprinos-aseap-2016-10Φυσικά μετά την ασφαλή ζύγιση και φωτογράφιση των αλιευμάτων, απελευθερώθηκαν όλα με ασφάλεια πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο ΑΣΕΑΠ θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την ΕΟΥΔΑ για την αμέριστη στήριξή της στις διοργανώσεις του, την Π.Ε Δυτικής Μακεδονίας που υποστηρίζει το έργο του για την προαγωγή της αθλητικής αλιείας, καθώς και τους τοπικούς συλλόγους για τη συμβολή τους στον αγώνα.
Επίσης ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του αγώνα οι οποίοι ήταν :
– Attack Carp Tackle Shop – www.carp-fishing.gr, Γιαννιτσά
– Τασιώνης Γρηγόρης – Είδη αλιείας, Πτολεμαΐδα
– Χαρίσης Βασίλης – Είδη αλιείας, Κοζάνη
– Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Λίμνης Πολυφύτου

You may also like...