1ο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου

BA18C9B401DCF36692ACBBD5CDE18446Το πρώτο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου στην Ελλάδα και το πρώτο σε τόσο μεγάλη έκταση σε διεθνές επίπεδο, πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου στο θέατρο Έναστρον, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του δραματολόγου, σκηνοθέτη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Στυλιανού Ροδαρέλη. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 80 διακεκριμένοι Ισπανοί δραματουργοί της σύγχρονης σκηνής του ισπανικού θεάτρου, οι οποίοι έχουν παραχωρήσει νέα έργα τους, ή αποσπάσματα έργων τους που θα παρουσιαστούν στο διήμερο.
Πέντε μάλιστα από αυτούς θα παραστούν στο Φεστιβάλ και θα συμμετέχουν ενεργά στις διεργασίες του. Πρόκειται για τους: Αντωνία Μπουένο Μινγκαλιόν, Ραούλ Ερνάντεθ Γκαρίδο, Αδόλφο Σιμόν, Λουής Φερνάντο ντε Χουλιάν, Λάουρα Ρούμπιο Γκαλιετέρο, οι οποίοι, εκτός των άλλων, θα συμμετέχουν και στην συζήτηση-ανοικτό τραπέζι που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του φεστιβάλ με τίτλο Η δημιουργία του χαρακτήρα στο δραματικό κείμενο. Θα ακολουθήσει μικρό-εργαστήρι με το κοινό.
Το φεστιβάλ αποτελεί ένα αληθινό πανόραμα της σύγχρονης ισπανικής δραματουργίας και των διαφορετικών τάσεων του ισπανικού θεάτρου των τελευταίων ετών. Πολλά από τα έργα που θα παρουσιαστούν έχουν ξεχωρίσει και έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ένα ζωντανό, διαδραστικό φεστιβάλ που απαιτεί τη συμμετοχή του κοινού, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες του και στηρίζεται εκτός των άλλων και στην εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου και των σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μ. Τράγκα.
Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι ολοήμερο. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Στυλιανός Ροδαρέλης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα Ο μαγικός κόσμος της ισπανικής δραματουργίας. Στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δραματοποιημένες αναγνώσεις ισπανικών έργων, κάτι που συνεχίζεται και τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ. Θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις σύντομων θεατρικών έργων από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, αλλά και από τους δραματουργούς-ηθοποιούς που θα έρθουν για το φεστιβάλ από την Ισπανία στα ισπανικά.

You may also like...