1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας

eliaΤο 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας διοργανώνεται στο τέλος της εβδομάδας, 17-19 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Elite της Καλαμάτας, με στόχο την ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της περιοχής καθώς και της διεθνούς αναγνωρισμένης Ελιάς Καλαμών.Στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί επίσης διαγωνισμός γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελαιολάδου και παράλληλη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών σχετικές με τον ελαιοκομκό τομέα.Επιπλέον, στη διάρκεια της οργάνωσης θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις ενημέρωσης σχετικά με την παρουσίαση και προβολή του ελληνικού ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και επιμορφωτικές ενότητες για όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα. Οι συζητήσεις επίσης θα περιστραφούν γύρω από τις νέες τάσεις και προοπτικές του ελαιοκομικού τομέα και τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους του κλάδου.
Σημειώνεται ότι η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Αγροτικού Συλλόγου Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και της Π.Ε. Μεσσηνίας ενώ στο Φεστιβάλ θα εισηγηθούν ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.Τζανέτος Καραμίχας και ο Γενικός της Διευθυντής. Γιάννης Κολυβάς.
Οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν συνεδριακές εκδηλώσεις με θεματολογία σχετική με την παρουσίαση και προβολή του ελληνικού ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, την συνάντηση, επιμόρφωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα, την δημιουργία δικτύων, την ανάδειξη προβλημάτων, τις γενικότερες τάσεις και προοπτικές του τομέα, κ.ά
Πηγή: Agronews

You may also like...