1ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

thessΤο 1ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουνίου, από τις 11.00 έως τις 23.00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 57).
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Εταιρία Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.
Βασικός στόχος της διοργάνωσης, η οποία, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης, με έμφαση στα οφέλη που προκύπτουν για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Από το πρωί θα λειτουργήσουν στο χώρο των εκδηλώσεων θεματικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και ένα λούνα παρκ ανακύκλωσης για παιδιά, ενώ από το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν happenings και μουσικές εκδηλώσεις.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι δημότες, σε μία συμβολική και ουσιαστική κίνηση, καλούνται να φέρουν μαζί τους μικρές ή μεγάλες ηλεκτρικές η ηλεκτρονικές συσκευές προς ανακύκλωση καθώς και αντίστοιχα υλικά, όπως γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, μέταλλο, πλαστικό κ.ά.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, τονίζει ότι στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ, διατηρώντας πάντα επίκαιρη την αξία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. «Θέλουμε να γίνει η Θεσσαλονίκη η πόλη της ανακύκλωσης. Παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες της εποχής, πιστεύω ότι οι σημαντικές επιδόσεις μας σε αυτόν τον τομέα, μπορούν και πρέπει να πολλαπλασιαστούν».
Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
• 11.00 – 15.00: Λούνα πάρκα Ανακύκλωσης / Παιδιά και μεγάλοι παίζουν, διασκεδάζουν με μουσική και κερδίζουν δώρα
• 11.00 – 14.00: Τρία Θεματικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης / Τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση μέσα από το παιχνίδι. Σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Τέχνης «Μορφογέννεσις» και το Θεματικό εργαστήρι Ανατολική Α.Ε.
• 11.00 – 15.00: Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και η Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά που θα φέρουν οι δημότες
• 17.30 – 19.30: Θεματικό εργαστήρι «Η βαλίτσα των ξεχασμένων αντικειμένων» / Πρόταση για δημιουργική αναψυχή και επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων
• 17.30 – 19.30: Εργαστήρι ανακατασκευής παιχνιδιών από παλιά παιχνίδια
• 19.30: Performance «Η ανακύκλωση πάει τσίρκο» / Παράσταση με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, θεατρίνους, ξυλοπόδαρους
• 20.30 – 21.30: Συναυλία της ορχήστρας σαξοφώνων «Ku Klux Sax»
• 21.30 – 22.30: Λαϊκή βραδιά με το Μίλτο Ιωαννίδη και το συγκρότημά του
Η αφίσα της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:

 

You may also like...