1ο Φεστιβάλ Αγριολούλουδων στην Καλλιπεύκη

Το 1ο Φεστιβάλ Αγριολούλουδων και διαγωνισμό φωτογραφίας, αφιερωμένο στη γιορτή της μητέρας, με τίτλο: «Τη φύση στην καλή της ώρα εβρήκα», οργανώνει το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου, ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη», στην Καλλιπεύκη, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν «Λουλούδια του Μάη» τα αγριολούλουδα της Καλλιπεύκης, τη φύση και το χωριό και την Κυριακή θα εκτεθούν οι φωτογραφίες. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 12 Μαΐου.
Αναλυτικότερα:
-Το Σάββατο: Συγκέντρωση – αναχώρηση από την πλατεία Καλλιπεύκης στις 10:30 το πρωί για την περιοχή «Ροζός» (ή Ριζός, που σημαίνει στα ριζά του βουνού, 3,5 χιλιόμετρα), όπου σε δεκάδες στρέμματα φυτρώνουν τα λουλούδια του Μάη. Διασχίζοντας τον κάμπο (λίμνη) της Καλλιπεύκης θα συναντήσουμε εκατοντάδες αγριολούλουδα! Στη διαδρομή θα συνοδεύουν με τα άλογά τους ο Νίκος Ντούρος και ο Παντελής Γκουγκουλιάς, μέλος του Δ.Σ. και ο Γιάννης Μπουρονίκος με τη «γουρούνα». Ελεύθερη επιστροφή.
Απόγευμα: Από τις τέσσερις μέχρι τις οχτώ, επιλογή φωτογραφιών στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης. Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν μία ή δύο από τις φωτογραφίες τους για την έκθεση. Βράδυ ελεύθερο.
Το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η Πατωμένη», θα φροντίσει για την εκτύπωση των φωτογραφιών και το στήσιμο της έκθεσης.
Κυριακή: 11:00 π.μ. Έκθεση φωτογραφίας στο Δημοτικό Σχολείο.
Καλωσόρισμα – Χαιρετισμός. Αναφορά στην ημέρα της μητέρας από τη Γραμματέα του Συλλόγου, κ. Ματίνα Μιχαντά.
Αφήγηση παραμυθιού από την αφηγήτρια, Στεμίνα Σαπουνά (με θέμα τη μάνα). Επιλογή των τριών καλύτερων φωτογραφιών, απονομή βραβείων και αναμνηστικών. Διανομή φωτογραφιών στις μητέρες (γυναίκες), που θα παρευρίσκονται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακούγονται τραγούδια που αναφέρονται στη μάνα.
Τα βραβεία που θα απονεμηθούν: Καλύτερη φωτογραφία «Λουλούδια του Μάη». Καλύτερη φωτογραφία «Αγριολούλουδα – Φύση». Καλύτερη φωτογραφία «Καλλιπεύκη» (χωριό)
Το «έπαθλο» για τους τρεις φωτογράφους, θα είναι μια σειρά βιβλίων των εκδόσεων του Συλλόγου. Το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η Πατωμένη» έχει την άδεια των φωτογράφων να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες εξυπηρετώντας τους πολιτιστικούς σκοπούς του. Αν βρεθεί χορηγός, το φωτογραφικό αποτέλεσμα, θα κυκλοφορήσει σε Λεύκωμα.
Διαδρομές, διαμονή, διατροφή: Για Καλλιπεύκη: Λάρισα – Μακρυχώρι – Γόννοι – Καλλιπεύκη (58 χλμ.). Πλαταμώνας – Παλιός Παντελεήμονας – Καλλιπεύκη (28 χλμ.). Λεπτοκαρυά – Καρυά – Καλλιπεύκη (34 χλμ.).
Πυργετός – Κρανιά (9 χλμ.) – Καλλιπεύκη (16 χλμ. χωματόδρομος) – (σύνολο 35 χλμ.).

https://www.facebook.com/events/1822759331387291/

You may also like...